Alkoholis vilios keliauti traukiniais

Pirmadienį vyriausybė nutarė siūlyti Seimui, kad traukiniuose vėl būtų prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Anot susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio, taip traukiniai taptų patrauklesni keliaujantiesiems. Tačiau Seimo Sveikatos komiteto vadovas Antanas Matulas sako tokiam siūlymui kategoriškai nepritariantis.

Siūlyti Seimui leisti atnaujinti alkoholio prekybą traukiniuose apsispręsta pirmadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime.

Iki 13 laipsnių alkoholio koncentracijos gėrimai galėtų būti parduodami tik specialiuose vagonuose restoranuose.

Pasak susisiekimo ministro E. Masiulio, taip traukiniai taps patrauklesni keliaujantiems.

„Gyvename XXI amžiuje. Keliaujančiam žmogui reikia suteikti maksimalų komfortą. Galimybė pasivaišinti vynu ar alumi vykstant iš Vilniaus į Klaipėdą ar Kauną turi būti sudaryta“, – aiškino E. Masiulis.

Anot E. Masiulio, tarptautiniuose maršrutuose Vilnius-Maskva ar Vilnius-Sankt Peterburgas įsigyti alkoholio galima, ir keleiviai šia galimybe mielai naudojasi.

Kiek lėšų papildomai galėtų gauti „Lietuvos geležinkeliai“ į traukinius sugrąžinus alkoholį, skaičiavimų nėra.

Tuo tarpu Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas lrt.lt komentavo „kategoriškai nepritariantis“ Vyriausybės planams.

„Yra absoliučiai įrodyta – ir Pasaulio sveikatos organizacijos, ir Europos Komisijos buvo raportas, kad alkoholio vartojimo pasekmės atneša penkiskart daugiau nuostolių, nei surenkama per akcizus. Bet koks turizmo skatinimas, geležinkelių skatinimas per alkoholį sukels nelaimes“, – kalbėjo A. Matulas.

Anot jo, „tautą reikia blaivinti“.

„Aš, be abejo, kategoriškai nepritariu Vyriausybės planams dėl alkoholio traukiniuose“, – sakė A. Matulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių