1000 km lenktynėms - tūkstantmečio etiketė

„Omnitel 1000 km. lenktynės", tituluojamos didžiausiomis ir populiariausimis automobilių žiedinėmis lenktynėmis Baltijos šalyse,  vyksiančios Palangoje 2009-ųjų liepos 15-18 dienomis, įtrauktos į Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginių sąrašą. 

„Tai bus jubiliejinės, jau dešimtosios ilgų nuotolių lenktynės Palangoje, kasmet susilaukiančios vis didesnio tiek pačių sportininkų, tiek žiūrovų dėmesio, - teigia šias lenktynes rengiančios bendrovės „Promo Sportas" direktorius Darius Jonušis. - Kitų metų „Omnitel 1000 km. lenktynės" bus svarbios ne tik kuklia sukaktimi, bet ir tuo, kad jos ras vietos ir Lietuvos vardo tūkstantmečio sukakčiai skirtų renginių sąraše." 

Neseniai „Promo Sportas" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo direkcija prie Lietuvos Prezidento kanceliarijos, pagal kurią vienintelės šalyje automobilių sporto varžybos - „Omnitel 1000 km. lenktynės" - įtrauktos į Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo renginių sąrašą ir joms suteiktas šis garbingas vardas. 

2009 metais „Omnitel 1000 km. lenktynių" rengėjai tikisi tokio pat kaip ir šiemet sportininkų aktyvumo, kai dėl norinčiųjų dalyvauti varžybose antplūdžio, organizatoriai buvo priversti pratęsti ne tik paraiškų priėmimo terminus, bet ir vietoje vienų žadėtų lenktynių surengti net dvejas. 

Todėl paraiškas dalyvauti 2009 m. rengiamose „Omnitel 1000 km. lenktynėse" „Promo Sportas" pradės priimti jau nuo sausio 15 dienos, o jų skaičių ribos iki 100. 

2008 metais po finišo triumfavus gamyklinei „Snoras Spyker Squadron" komandai, į organizatorius jau kreipėsi ir norą lenktyniauti pareiškė Didžiosios Britanijos iškirtinių automobilių „Mosler" gamintojai, lenktynėmis domisi Italijos bei Vokietijos komandos. Į Palangą  pasisvečiuoti ir pasisemti patirties atvyks lenktynių organizatoriai iš Rusijos ir Portugalijos.„Omnitel 1000 km. lenktynes" žada aplankyti ir FIA WTCC čempionato rengėjai.  

Kaip ir šiemet, taip ir kitais metais, jei varžybų organizatoriai sulauks daug norinčių dalyvauti lenktynėse Palangoje paraiškų, bus rengiamos kvalifikacinės varžybos, po kurių 47 sportininkai iškart pateks į pagrindines „Omnitel 1000 km. lenktynes", o kiti, neperžengę atrankos varžybų barjero, dalyvaus 100 ratų lenktynėse, kurios, kaip ir šiemet, vyks pagrindinių lenktynių išvakarėse. 

Pagal varžybų reglamentą paskutiniai trys kelialapiai į „Omnitel 1000 km. lenktynes" kaip paskatinamieji prizai atiteks trims pirmiesiems 100 ratų lenktynių prizininkams, o tai neabejotinai dar labiau didins šių lenktynių intrigą. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių