Vydūno mokykla laikinai teks menininkams

Neapsispręsdami, už kokias lėšas ir kas turėtų nugriauti buvusias Vydūno mokyklos patalpas, miesto politikai čia laikinai leido įkurti kūrybines dirbtuves.

Buvusiame Vydūno mokyklos pastate įsikurs menininkai, kurie ten įsirengs savo kūrybines dirbtuves ir jomis naudosis, kol ateis laikas pastatą griauti.

„Konkurso nebuvo, jie ten užsiims menine veikla. Menininkai dar neįsikėlė. Kol pastatas bus privatizuotas, galės juo naudotis“, – patvirtino Klaipėdos mero patarėjas Simonas Gentvilas.

Pasak pašnekovo, yra susitarta, kad jie rūpinsis ir pastato bei teritorijos apsauga.

Beveik prieš dešimtmetį parengtame detaliajame plane numatyta, kad Vydūno mokyklos vietoje atsiras gyvenamieji ir komerciniai statiniai, o mokykla bus nugriauta.

Buvusioje Vydūno mokyklos teritorijoje yra numatyta mažaaukščių namų statyba. Ketinama atkurti ir dvi istoriškai kažkada tenai buvusias gatves. Turėtų būti užstatytas stadionas, visa laisva atvira erdvė.

„Pernai taryba nepritarė, kad mokykla būtų nugriauta savivaldybės lėšomis. Tam būtų prireikę beveik pusantro milijono litų. Nuspręsta pastatą privatizuoti, ir jo savininką įpareigoti pastatą nugriauti“, – pasakojo S.Gentvilas.

Vydūno mokykla persikėlė į buvusias I.Simonaitytės mokyklos patalpas Žvejybos uosto rajone.


Šiame straipsnyje: Vydūno vidurinė mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Į mitingą

Į mitingą portretas
Klaipėdiečių ir Klaipėdos raj. žmonių dėmesiui! " STOP melui ir smurtui Lietuvoje!" Kviečiame visus tautiečius, tikrus piliečius, neabejingus savo Tėvynei, vykti kartu į šį šeštadienį t.y balandžio 14 d.į mitingą Vilniuje, kuriame išreikšime visos Tautos protestą prieš melą ir smurtą Lietuvoje . Kelionės kaina: 20 lt / 1 asm. Autobusas išvyksta iš Klaipėdos 8.00 val. ryto - nuo viešbučio KLAIPĖDA ir 8.15 val. - iš PC " AKROPOLIS" mašinų aikštelės prie Dubysos gt. Registruokitės : 8-656 44695. Žinoma, net ir nevykdami galite prisidėti - tereikia skleisti žinią, skatinti domėtis ir raginti nelikti abejingais savo aplinkos žmones.

ttt

ttt portretas
menininkai gyvens kartu su žiurkėmis....ten jų tikrai yra.Fu baisu...

guga

guga portretas
nea, tikrosios žiurkės, kurios nusitaikę į šį sklypą, nutarė palaukt ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių