Universitetų rektorių konferencijoje akibrokštas studentams

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS), reaguodama į kovo 30 dieną Lietuvos universitetų rektorių konferencijoje (LURK) studentams priimtą nepalankų sprendimą, dar šiandien ketina kreiptis į universitetų ir kolegijų vadovus bei LR Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą. Universitetų vadovai susitikime svarstę Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus, paruoštus Seimo valdybos sudarytos darbo grupės, nusprendė atsisakyti papildomo studentų atstovų balso svarbiausiame aukštųjų mokyklų valdymo organe – taryboje.

„Rektorių susitikimo metu priimtas sprendimas yra netikėtas ir sunkiai paaiškinamas. Jis buvo priimtas su niekuo nepasitarus ir neatsižvelgus į specialiai dėl Mokslo ir studijų įstatymo koregavimo suburtos darbo grupės suformuotus siūlymus, kurioje taip pat dalyvavo ir LURK atstovas. LSAS šį nutarimą vertina itin neigiamai.'' – sako Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentas Vilius Morkūnas.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga atkreipia dėmesį į tai, kad toks LURK sprendimas sukelia įtampą ir blogina santykius tarp aukštųjų mokyklų studentų ir administracijos. Tokiu savo poelgiu universitetų Rektoriai dar labiau parodo nepasitikėjimą pagrindiniais partneriais – studentų atstovais, visiškai pamindami partnerystės principą aukštosiose mokyklose. Taip pat susidaro įspūdis, jog Rektoriai visiškai pamiršta Bolonijos proceso įgyvendinimą, kuomet studentai yra vertinami kaip lygiaverčiai partneriai ir visapusiškai įtraukiami į sprendimų priėmimus.

LSAS pabrėžia, jog tokia Lietuvos universitetų rektorių konferencijos pozicija, kuri nusigręžia nuo aukštojo mokslo sistemos progresavimo, turi būti atmesta ir susilaukti stiprios kitų suintetresuotų šalių kritikos. Taip pat tikisi novatoriško ir drąsaus Lietuvos kolegijų Direktorių konferencijos sprendimo, svarstant Mokslo ir studijų įstatymo korekcijų klausimus, siekiant patvirtinti gausesnį studentų atstovų įtraukimą į aukštųjų mokyklų valdymo organus.

LSAS, išskirtinai visų studentų atstovų, dalyvavusių darbo grupės dėl Mokslo ir studijų įstatymo korekcijų veikloje, siūlė ne vieną pataisą ar visą pasiūlymų paketą, iš kurių vienas svarbiausių buvo turėti 2 studentų balsus strateginius sprendimus priimančiame valdymo organe – taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sigitas

sigitas portretas
Rektoriai ir Direktoria(dyriai)- susimąstykite ir malonėkite ženkti žingsnį atgal Po karo trūko vyrų ,keturias kl baigę stodavo mokytis traktorininko ar melžėjos specialybės ir kokių šaunių darbininkų turėjome (budavo ir išimčių) Dabar migtukų ir klavišų amž. -tai ne traktoriaus vairolazdės ir penkiavagio plūgo šturvalas.. Naktimis prisirišę ptie plūgo sėdynes ,kad užsnūdęs neišvirstų dirbdavo ir pinigų užsidirbdavo ,o kur dar statybos ,prie elektros naktimis Vieni plytas nudaužo ,o kiti mūrina Septynmetės ruošdavo technikumams 10 kl stodavo i Universitetus ir ką blogi būdavo specialistai? Aiškiai perlenkta lazda 6-25 metų sėdi perpildytose kl ir audit orijose tarp (co2 dujų kamerose) Žmogus -gamtos dalelė ,kodėl Ją išplešiame? Traumuojame 13-20 metų turi kurti šeimas o ne smėlio pilis statyti ir žaisti smėlio dėzėse Metai juk eina nesugrįšta Pristabdykime inerciją ir ženkime žingsnį atgal bus ir krizė išspręsta ir emigracija sutramdyta JAV 30-mečiai turi šeimą ,aukšt. mokslo diplomą ,mašiną,namą ir banke pinigų ... o ką mūsiškiai? ir kas kalti ar ne Rektoriai ir Derektoriai Kiek niauroziu ir nusizudymu per tuos aukštuosius mokslus Tiesiog maras ir epidemija -klasėse ir auditorijose Nesutraumuota ą ir deformuotą visuomenę ,kurkime nuo vaikų darželių ir lopšelių sekmės Telaimina Dievas visus gerus projektus ir LIETUVA vėl atsistos ant kojų tvirtai ,kaip ir Smetonos laikais Studentai turi pareikalauti ,kad neiškraipytų istorijos Leningradą atkrikštino į San-Peterburgą Turėtų atkrikštinti ir Kaliningradą į Kataliaučių Sovecką į Tilžę Juk tai mažoji LIETUVA ir Mažvydas ,ir Donelaitis ,kaip klaidinamas visas pasaulis O ,juk gyvename civilizuotame pasaulyje,kur kiekvienas žmogus ir vadovas disputo deka išsprendžia visus klausimus be karų Jau pats žodis pasako Ką ras -viską pagrobs Germ.kalba karas -ratai(karučiai) į kuri sukraunama viskas kas užgrobta Grubuoniška Ar ne? Žodis "taika " reišia -tai ką karaujame ar ne? Slaviškas žodis"tovarišči" reiškia tovara isči -(daiktų ieškoki)Tai va tokios ir tuokelės Ruoškimes prieš ateivius,nes jų ginklai pranašesni Kamuolinis žaibas -tai ateivių išbandomas ginklas etc.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių