Stačiatikiai pasiryžę pirkti Klaipėdos mokyklą

Klaipėdos stačiatikių parapija pasiryžusi nupirkti dalį A.Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpų, kad tik iš jų nebūtų iškraustyta cerkvė.

Ši mokyklos patalpose veikia jau keliolika metų. Kai politikai praėjusiame miesto tarybos posėdyje priėmė sprendimą į A.Rubliovo mokyklos patalpas iš Naikupės gatvės esančios ugdymo įstaigos iškelti 5-10 klasių mokinius, kurie priklauso tai pačiai mokyklai, miesto vadovai šioje įstaigoje aptiko keistų dalykų.

Paaiškėjo, kad cerkvė mokykloje veikia be jokių leidimų, ir oficialių sutarčių.

Kilus ažiotažui ir daliai visuomenės pasipiktinus šiuo faktu, stačiatikių parapijos dvasininkai antradienį susitiko su Klaipėdos meru Vytauto Grubliausku ir prašė jo užtarimo, kad cerkvė nebūtų iškeldinta iš A.Rubliovo mokyklos.

„Parapijiečiai yra įpratę joje lankytis. Be to, moksleiviams taip pat naudinga, kad cerkvė veikia mokykloje, nes galima įdomiai vesti religijos pamokas. Mes galime už tas patalpas mokėti nuomą, galime jas ir nusipirkti“, - išeitis siūlė dvasininkai.

V.Grubliauskas teigė nematąs nieko blogo, jog mokyklos patalpose veikia cerkvė, tačiau šį faktą reikia įteisinti.

„Mokyklos pastatas yra savivaldybės turtas, todėl tik miesto taryba gali nuspręsti, ar leisti dalį jų patalpų išnuomoti ir išrinkti nuomininką“, - aiškino uostamiesčio meras.

Jo pavaduotojas Vytautas Čepas buvo kitos nuomonės. Jo teigimu, Bažnyčia yra atskirta nuo valstybės, todėl nelabai toleruotina, jog cerkvė veikia švietimo įstaigoje.

„Be to, vienose mokyklose vaikai turi spaustis, o šioje yra tiek laisvų patalpų, kad jų užtenka ir cerkvei. Natūralu, jog tai sukelia kai kurių tėvų pyktį“, - dėstė vicemeras.

Galiausiai buvo nuspręsta, išsiaiškinti, kaip keliolika metų A.Rubliovo mokykloje neaiškiomis aplinkybėmis veikia cerkvė, ir šių klaidų nebekartoti.

„Miesto taryba turi patvirtinti tvarką, kaip disponuoti švietimo ugdymo įstaigų patalpomis. Nieko negalima diskriminuoti, tačiau niekam negalima kurti ir protekcijų. Turi būti aiškiai apibrėžta, kada, kaip ir kas gali veikti švietimo įstaigose“, - nuomonę reiškė V.Grubliauskas.

Jis teigė, kad jau kovo pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje politikai turėtų apsispręsti, ar įteisinti cerkvės veiklą A.Rubliovo mokykloje ir jei sprendimas teigiamas, kaip tai padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Tegul perka visą mokyklą ir įsteigia privačią stčiatiškišką mokyklą.

na ir

na ir portretas
fokusas cia valstybineje mokykloje staciakiska carkve,tai tegu sumoka keleriopa suma uz nelegalia veikla ir dar nemaza bauda, kaip kad yra baudziama uz nelegalia veikla,tada zinos kaip nelegaliai darytis pinigus prisidengiant vaikais, o ta direktoriu is karto vyti lauk is darbo

cia

cia portretas
reiketu susidomet spec tarnyboms, nes tokiose vietelese prisidengiant situom galimai gaLI VEIKTI PRIESISKOS LIETUVAI jegosir ugdomi priesiskai nuteikinejami vaikai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių