Šiemet Rugsėjo 1-osios nesulaukė 13 mokyklų

  • Teksto dydis:

Šiemet šalyje uždaryta trylika mokyklų, teigia švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

"Tikslius duomenis turėsime prasidėjus mokslo metams, tačiau, savivaldybių pateiktais preliminariais skaičiais, iš viso sumažės 13 mokyklų", - interviu dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė ministras.

Anot jo, Vyriausybė deda daug pastangų, kad išlaikytų nedideles mokyklas: mažinami reikalavimai dėl mokinių skaičiaus klasėse, pradinės klasės gali veikti ir kaimuose steigiamuose daugiafunkciuose centruose.

"Net ir mažėjant mokinių skaičiui norime išlaikyti panašų mokyklų tinklą, kad bent pradinis ugdymas būtų kuo arčiau gyvenamosios vaiko vietos", - sakė D.Pavalkis.

Be to, jis pabrėžė, kad šiemet, palyginti su praėjusiais metais, veiks daugiau gimnazijų ir progimnazijų.

Lietuvoje yra per 1200 mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtina

būtina portretas
kad ir vieną vaiką į toliau esančią mokyklą vežtų autobusiukai. Kaip galima palikti mažus vaikus klampoti per purvynus ar sniegus kelis kilometrus iki mokyklų? Vėliau stebimės užpuolimais, išžaginimais ir kitokiomis blogybėmis. Ar tai daroma tyčia? Kur išmetami pinigai? Seimūnų ar kokių nusivalkiojusių valdininkų komandiruotėms? juk moka kai kurių mokyklų, darželių ir panašių įstaigų buhalteriai, direktoriai pasisavinti šimtus tūkstančių litų, būtina patikrinti tokių įstaigų finansus, ir atsiras pinigų ir autobusiukams ir jų vairuotojams išlaikyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių