SAM siūlo medicinos specialistus rengti pagal valstybės užsakymą

Medicinos specialistai galėtų būti rengiami pagal valstybės užsakymą, teigia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Dėsime visas pastangas tartis su Šveitimo ir mokslo ministerija, kaip keisti įstatymus, kad medicinos specialistams, parengtiems už valstybės biudžeto lėšas, būtų galima taikyti valstybės užsakymą“, – SAM pranešime cituojamas ministras Vytenis Andriukaitis.

Tai jis teigė susitikęs su Lietuvos savivaldybių gydytojais, visuomenės sveikatos biurų vadovais.

Anot ministro, vienoks ar kitoks „atidirbimas“ už valstybės finansavimą rezidentūros studijose taikomas ne vienoje civilizuotoje valstybėje.

Per susitikimą V.Andriukaitis taip pat pranešė, kad ministerija rengs teisės aktų pakeitimų projektus, kad savivaldybės galėtų daryti įtaką pirminių sveikatos priežiūros įstaigų tinklo plėtrai - tai yra savivaldybės turėtų turėti teisę planuoti šį tinklą, išduoti leidimus naujiems privatiems kabinetams steigti bei kontroliuoti jų veiklą.

Ministras dar kartą pabrėžė, kad privačios sveikatos priežiūros įstaigos, norinčios priklausyti Nacionalinei sveikatos sistemai ir gaunančios pinigus už paslaugas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo bei šalies biudžeto, privalo laikytis tokių pat reikalavimų kaip ir viešosios įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių