Rugsėjo 1-osios šventė šiandien skambės tik kai kuriose šalies mokyklose

Kai kurios šalies mokyklos šiandien, rugsėjo 1-ąją, rengia mokslo metų pradžios šventę.

Šia proga prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino mokymąsi ir mokymą suvokti kaip esminį šaltinį išsilavinusiai, kūrybingai ir laisvai valstybei. Pasak šalies vadovės, to mus mokė Lietuvos švietimo reformos pradininkė Meilė Lukšienė, kurios 100-ąsias gimimo metines minime šiemet.

„Mokykla – ne tik žinios, jos misija didingesnė. Mokykla ir šeima – mūsų namai. Mokykla turi būti tokiais namais, kuriuose užtektų vietos kiekvieno mokinio lūkesčiams ir svajonėms. Moralinės nuostatos, vertybės ir asmenybės stiprybė išsiugdomi mokykloje“, – pranešime spaudai teigė šalies vadovė.

„Meilė Lietuvai, jos nuostabiai gamtai, dainoms, legendoms ir pasakoms taip pat ateina iš čia. Gebėjimai bendrauti ir bendradarbiauti įgyjami mokykloje. Ir tai yra kiekvieno mokytojo įsipareigojimas ir pedagoginio darbo prasmė“, – sakė prezidentė.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) duomenimis, mokslo metai sekmadienį prasidės keliose Šiaulių, Kauno, Panevėžio rajono, Šilutės rajono, Šalčininkų rajono mokyklose, taip pat Anykščių rajone.

Anot ministerijos, rugsėjį mokyklų duris atvers 351,4 tūkst. mokinių, iš jų – apie 29 tūkst. pirmokų.

Naujais mokslo metais veiks per 1200 bendrojo ugdymo mokyklų, kuriose dirbs 35,8 tūkst. mokytojų.

Veiks 674 darželiai, kuriuos lankys 89 tūkst. ikimokyklinukų.

Mokslo metais duris atvers 260 neformaliojo švietimo įstaigų.

Naujais mokslo metais šalies universitetuose ir kolegijose studijuos daugiau kaip 28 tūkst. pirmakursių, iš jų 15 tūkst. studijas finansuos valstybė.

Lietuvoje veikia 47 aukštosios mokyklos, iš jų 27 valstybinės: 23 universitetai ir 24 kolegijos, taip pat 70 profesinių mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių