Protestavusių moksleivių medžioklė tęsiasi

Kauno policija pradėjo tyrimą dėl praėjusį penktadienį vykusių moksleivių protesto eitynių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasčiukevičius portalui 1kaunodiena.lt patvirtino, kad dėl nesakcionuoto mitingo renkami duomenys, bandoma nustatyti organizatorius.

„Reformai – ne!“, „Steponavičiau, mąstyk!“ – tokius šūkius choru eidami miesto gatvėmis skandavo bent 200 moksleivių, protestuojančių prieš numatomą švietimo reformą.

Iškart po eitynių Kauno miesto savivaldybės valdininkai ėmė ieškoti nelegalių mitinguotojų ir skambinti į mokyklas.

„Mums rūpi ugdymo procesas, o ne bausmės. Mes bausti negalime – tai policijos darbas“, – savaitės pradžioje tvirtino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, pripažinęs, kad savivaldybės darbuotojai iš tiesų domėjosi, iš kokių mokyklų ir kiek vaikų dalyvavo mitinge.

Tačiau dabar, gal dėl kilusios pasipiktinimo bangos, kad esą persekiojami mokiniai, valdininkas ėmė kalbėti priešingai.

„Niekas nieko neieškojo, nesuprantu iš kur tokią informaciją ištraukėte. Niekas nieko nepersekioja“, – pareiškė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.

Ketvirtadienį moksleiviai planavo dar vieną mitingą, tačiau, pasak A.Bagdono, jis sulaukęs skambučio iš Lietuvos moksleivių sąjungos – buvo pranešta, kad planų mitinguoti atsisakoma.

Nesankcionuoto mitingo dalyviams ir iniciatoriams gresia baudos nuo 500 iki 2 tūkst. litų bauda arba areštas iki 30 parų.

Pagal dabartinius planus, 2014 metais stojant į universitetus ir kolegijas konkursinis balas bus formuojamas iš keturių mokomųjų dalykų valstybinių brandos egzaminų arba metinių įvertinimų. Šiuo metu norintieji stoti į kolegiją turi būti išlaikę du valstybinius egzaminus, o universitetą – tris.

Dar viena po dviejų metų numatoma įvesti naujovė – norint įstoti į nemokamą vietą aukštojoje mokykloje reikės pasiekti nustatytą užsienio kalbos mokėjimo lygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kaip dar gali būti legalūs ir nelegalūs protestuotojai? Ką reikia atsiklaust valdžios ar galiu jumis po langais protestuot? Nejuokinkit ką? Laisvo šaly gyvenam. Tai protestuoju ir reiškiu savo pasibjaurėjima savivaldybe ar valdžia kada noriu ir kur noriu.

Ką portretas
Ką reiškia " nesankcionuotas mitingas" ? Tai ar negalima išreikšti savo nuomonės, juk jaunimas langų nedaužė, taikiai protestavo prieš, jų nuomone, netikusias reformas. Manau, jaunimas jokio nusikaltimo nepadarė, reikėtų bausti tuos, kurie dabar organizuoja jaunimo persekiojimą ir grasina baudomis.

klausimas

klausimas portretas
tai kur gi ta LR Konstitucijoje įvardinta '' žodžio ir susirinkimų laisvė '' ?
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių