Prezidentė mokytojams palinkėjo atsidavimo

Penktadienį minint Tarptautinę mokytojo dieną prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras pasveikino pedagogus, linkėdami jiems kantrybės ir pasišventimo ugdant asmenybes.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pedagogams profesinės šventės proga palinkėjo atsidavimo ugdant kūrybingus ir atsakingus jaunus žmones.

„Didžiausios sėkmės Jums, pasirinkusiems Mokytojo kelią. Linkiu kantrybės ir atsidavimo ugdant kūrybingus ir atsakingus jaunus žmones, būsimuosius mūsų valstybės kūrėjus!“ - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pažymėjo, kad svarbiau už dalykines žinias yra gerumo ir žmogiškumo pamokos. Ji dėkoja mokytojams, kurių dėka mokykla apima ne tik pirmųjų žinių bei įgūdžių diegimą, bet ir žmogiškumo, atvirumo ir pasitikėjimo ugdymą.

„Žinoma, svarbios kiekvieno dėstomo dalyko pamokos, žinoma, labai svarbus bendrasis lavinimas ir galimybė žmogui atrasti savąjį profesinį kelią. Tačiau dar svarbiau – atrasti jam skirtą vienintelį asmenybės kelią, itin svarbios gerumo, žmogiškumo ir žmogiškosios bendrystės pamokos. Istorija rodo, kad šia dvasia išugdyti žmonės tampa ne tik profesionaliais darbuotojais, bet ir solidariais piliečiais, kuria stiprias šeimas, kuria stiprios dvasios Lietuvą, teisingesnę, šviesesnę ir laimingesnę Lietuvą“, – sakė I. Degutienė.

Premjeras Andrius Kubilius teigė, kad mokytojų dėka Lietuvoje subręsta asmenybės ir skleidžiasi talentai.

„Išties mes mokomės ir klystame visą gyvenimą, tad leiskite man mūsų visų, Lietuvos mokinių, vardu padėkoti Jums už kantrybę, už nuolatinį degimą – šviesos nešimą visiems, jos išsiilgusiems ir jos trokštantiems. Jūsų darbo ir pasišventimo dėka Lietuvoje subręsta asmenybės, skleidžiasi talentai, stiprėja ir gražėja mūsų Tėvynė“, – sakome Vyriausybės vadovo sveikinime.


Šiame straipsnyje: Mokytojų dienamokyklamokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Nors lašelį to atsidavomo kiek turi mokytojai- seimūnams

nu ka aš žinau

nu ka aš žinau portretas
Jau mes taip atsidavę, kad vsio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių