Po renovacijos J.Jablonskio gimnazijos mokiniai nebešals

Pernai paminėjusi 80-metį, Jono Jablonskio gimnazija ruošiasi renovacijai. Tai viena iš nedaugelio Kauno mokyklų, kuriai šiemet nusišypsojo laimė sulaukti remonto.

Kaune ugdymo įstaigų yra daugiau nei 200, o renovacijos iki šiol sulaukė tik apie dešimtadalis.

„Gimnazija yra įtraukta į rezervinių projektų sąrašą. Ūkio ministerijos nurodymu esame atlikę pastatų energetinį auditą ir suorganizavę administravimo konkursą. Dabar laukiame ministerijos kvietimo teikti paraišką mokyklos pastatų renovacijai", – pasakojo gimnazijos direktorius Vytautas Gylys.

Jono Jablonskio pagrindinis mokyklos pastatas skaičiuoja jau devintą dešimtį. Sovietmečiu mokykla plėtėsi ir 1965 m. bei 1977 m. buvo pastatyti dar du priestatai. Senasis pastatas 2001 m. buvo renovuotas, o artimiausiu metu kapitalinio remonto sulauks ir vienas iš naujesnių priestatų.

„1977 metais statytas mokyklos korpusas yra didžiausias. Čia įrengta 12 klasių, sporto salė, biblioteka, informacijos centras, veikia valgykla. Tačiau jau statybų pradžioje buvo padėti netinkamai pamatai ir dėl grunto savybių bei greta esančios gatvės vibracijos pastato pamatai nusėdo, kai kur įtrūko sienos. Tad į renovacijos darbų sąrašą norime įtraukti ir pamatų remontą", – tvirtino gimnazijos direktorius.

Programos „Viešosios paskirties pastatų renovavimas nacionaliniu lygiu" lėšomis ketinama apšiltinti pastato stogą ir sienas, pakeisti langus ir lauko duris. Taip pat planuojama renovuoti vandentiekio ir kanalizacijos sistemą, pakeisti senus radiatorius, modernizuoti šilumos mazgą. Renovuoti instaliaciją, pakeisti šviestuvus planuojama ir jau renovuotame senajame mokyklos pastate bei 1965 m. statytame priestate.

Pasak V. Gylio, kad mokiniai nešaltų, langai klasėse buvo pakeisti prieš kelerius metus iš mokyklos surinktų 2 proc. pajamų mokesčio lėšų. Tad reikės pakeisti tik koridorių ir laiptinių langus. Energetinio projekto daliniam finansavimui Kauno miesto savivaldybė skirs 25 proc. nuo projekto vertės. Už šias lėšas planuojama 1-o aukšto koridoriuose ir valgykloje pakloti naujas grindų plyteles ir sumontuoti grindų šildymo sistemą, perdažyti vidaus sienas.

Būsimus darbus rikiuojantis gimnazijos direktorius tikisi, kad statybininkai darbus mokykloje pradės pavasarį ir jau kitą žiemą šį korpusą šildys visiškai atnaujinta šildymo sistema.

Šiemet Kaune pradėtos renovuoti keturios švietimo įstaigos: Žaliakalnio progimnazija, Vinco Kudirkos progimnazija, Antano Smetonos gimnazija ir Rasos gimnazija. Šiems darbams lėšų gauta iš Europos Sąjungos ir savivaldybės.

Į laimingųjų sąrašą pateko ir lopšelis – darželis „Vėrinėlis“, kuris gavo 1,675 mln. litų ES paramos.

Viktoro Kuprevičiaus, Simono Daukanto ir Vaižganto vidurinėse mokyklose baigiami renovacijos darbai, kurie prasidėjo pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
O kada Garliavos Jonuciu vid. mokyklos mokiniai nesals, ar zinote, kad jie ziema per salcius sedi klasese su paltais ir pirstinem...

nu

nu portretas
nu dar porą seimo kadencijų teks pakentėt - daug naujų ateis, reikia ir jiem savo reikalus susitvarkyt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių