Ohajuje po šaudynių Šardono mokykloje mirė antras moksleivis

Per incidentą vienoje Ohajaus valstijos mokykloje sužeistam moksleiviui antradienį konstatuota „smegenų mirtis“. Pirmadienį, vienam mokinių ėmus šaudyti į bendramokslius, vienas jų žuvo, dar trys buvo sužeisti, pranešė Kujahogos apygardos teismo medicinos tyrimų biuras.

Pasak jo, „smegenų mirtis“ nustatyta moksleiviui Russellui Kingui jaunesniajam, kuris buvo pašautas per išpuolį mokyklos valgykloje pirmadienį. Ar jis tebėra prijungtas prie gyvybines funkcijas palaikančių aparatų, lieka neaišku.

„Dėl mirties priežasties ir aplinkybių vyksta tyrimas, kurio rezultatai bus paskelbti jį užbaigus“, - sakoma tyrėjo Hugh Shanono pranešime.

Septyniolikmetis R.Kingas buvo vienas iš penkių mokykloje sužeistų moksleivių.

Įtariamas užpuolikas T.J.Lane'as pradėjo šaudyti į kitus moksleivius Šardono vidurinėje mokykloje, prasidėjus pamokoms pirmadienį. Kita jo auka - 16-metis Danielis Parmertoras - mirė ligoninėje tuojau po šio incidento.

Vienas įvykio liudytojas moksleivis pasakojo, kad įtariamasis taikėsi į kartu sėdėjusių moksleivių grupelę. Į pirmąją auką užpuolikas šovė tuomet, kai ji mėgino slėptis po valgyklos stalu.

T.J.Lane'o šeima gedi dėl šios „siaubingos jų bendruomenės netekties“, sakoma šeimos advokato Roberto Farnacci pranešime.

FTB pareigūnai nužudymo motyvų neatskleidžia.

Tuo tarpu Policijos viršininkas Timas Mckenna sakė, kad kraupų įvykį Šardono mokykloje tiriantiems pareigūnams „dar reikia atlikti daug namų darbų“.

Vienas švietimo pareigūnas informavo, kad įtariamasis šaulys yra Leiko akademijos, o ne Šardono vidurinės moksleivis. Ten jis galėjo būti perverstas dėl akademinių arba elgesio problemų.

FTB nurodė, kad įtariamasis buvo sulaikytas prie savo automobilio maždaug už pusės mylios (kilometro) nuo Šardono.

Per incidentą mokytojai užrakino klases, kaip buvo mokomi per specialias pratybas, moksleiviai išsislapstė ir laukė, kol bus atšauktas pavojus šiame vos 5100 gyventojų turinčiame miestelyje, esančiame už 30 mylių (50 kilometrų) nuo Klivlando.

Pasakojama, kad vienas mokytojas įtempė sužeistą moksleivį į savo klasę ir apsaugojo jį. Kitas mokytojas, anot policijos, išvijo ginkluotą nusikaltėlį iš mokyklos.

15-metis Danny Komertzas (Danis Komercas), matęs šaudymą, sakė, kad T.J.Lane’as buvo atstumtasis, kad iš jo buvo tyčiojamasi. Nors kiti kalbėjo kitaip.

„Nors jis buvo ramus, bet turėjo draugų, - sakė 16-metis Tyleris Lillashas. – Iš jo nesityčiota“.

R. Farinacci, atstovaujantis T.J.Lane’ui ir jo šeimai, sakė vietinei televizijai WKYC, kad T.J.Lane’as buvo „gana uždaras, bet turėjo kelis draugus, ir niekada nebuvo kilę problemų, kurias mes žinotume“.

Gana ilgai laukę oficialaus pranešimo, tėvai apie kruviną išpuolį sužinojo iš savo vaikų, siunčiusių SMS žinutes, ir atskubėjo prie mokyklos, kur nerimaudami laukė žinių apie savo vaikus.

Dviejų sužeistųjų būklė yra kritiška, dar vieno – rimta.

„Aš pažvelgiau ir pamačiau, kaip tas vaikis taikosi į grupę vaikų, už kokių trijų metrų nuo manęs sėdinčių prie stalo“, - pasakojo D.Komertzas.

Pasak jo, nusikaltėlis greitai paleido du šūvius, o mokiniai puolė ieškoti saugios vietos; vienas jų „palinko po stalu, mėgino slėptis, saugodamas savo veidą“, sakė D.Komertzas.


Šiame straipsnyje: šaudymasmokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nauja valstija

Nauja valstija portretas
Ohajus, gerai, kad ne Ohujus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių