Nuspręsta: Vydūno pagrindinės mokyklos nebeliks

Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė Vydūno pagrindinės mokyklos pertvarkymui. Nuo kitų metų rugsėjo 1 d. ji bus prijungta prie Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos.

Toks šių mokyklų pertvarkymas buvo numatytas Kauno miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2012-2015 m. patvirtintame bendrajame plane.

Nors Vydūno pagrindinėje mokykloje galėtų mokytis apie 800 moksleivių, šiuo metu mokyklą lanko 260 mokinių.

„Mokiniams siūlome pereiti į greta esančią Martyno Mažvydo pagrindinę mokyklą. Ji yra renovuota, apšiltinta. Moksleiviai galės sportuoti stadione, kuriuo dabar dalijasi abi mokyklos. Jeigu į kaimyninę mokyklą norės pereiti didžioji dauguma klasės moksleivių, tokia klasė nebus skaidoma ir visa perkeliama į Martyno Mažvydo pagrindinę mokyklą", – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Pasak vedėjo, pagal galimybes Vydūno pagrindinės mokyklos mokytojams bus pasiūlytas darbas kitose Kauno mokyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Kai Lietuva yra prijungta prie ES dviejų dienų neaiškiu referendumu, tai yra sukčiavimas. Kai Lietuvos žmonės priversti išgyventi nežmoniškos socialinės atskirties sąlygomis ES, tai yra sukčiavimas. Kai net Lietuvos žemė yra paversta preke užsieniečiams tik už lengvai spausdinamus pinigus, tai yra sukčiavimas. Lietuva yra naikinama, sukčiaujant. 22 metus partinės gaujos naikino Lietuvą. Negerai. Partinės gaujos, kurios valdė Lietuvą 22 metus, darė nusikaltimus žmogiškumui. Partinių gaujų dėka, Lietuva tapo netinkama žmogui gyventi. Neregėto mąsto emigracija tai byloja. Visos partinės gaujos, prisidėjusios prie Lietuvos naikinimo, turi būti išformuotos.

BER

BER portretas
Mstislavo Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centra UZDARIT

Lietuvė

Lietuvė portretas
Labai gaila, kad viską matuojame pinigais. Niekam tie mūsų vaikai nereikalingi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių