Mokyklų direktorius siūloma skirti penkeriems metams

Parlamentaras konservatorius Valentinas Stundys siūlo valstybinių švietimo įstaigų vadovus skirti penkeriems metams.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys įregistravo Švietimo įstatymo pataisas, kad švietimo įstaigų vadovą 5 metams konkurso būdu į pareigas skirtų ir iš jų atleistų savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija ar jos įgaliotas asmuo.

Mokyklų vadovų kadencijų skaičius būtų neribojamas, viešas konkursas į šias pareigas būtų organizuojamas kas penkeri metai. Parlamentaras siūlo, kad pasikeitimai įsigaliotų nuo gegužės mėnesio.

„Kadencija disciplinuoja ir reikalauja siekti rezultatų, pataisos geriems vadovams neužkirs kelio dalyvauti konkurse ir toliau eiti šias pareigas, o dabartinė tvarka kartais lemia susitapatinimą su kėde“, – sakė pataisas inicijuojantis V.Stundys.

Pagal teikiamas pataisas, daugiau kaip penkerius metus mokyklai vadovaujantys direktoriai šias pareigas eitų iki 10 metų vadovavimo įstaigai termino, tuomet būtų rengiamas konkursas.

Jei direktorius įstaigai vadovauja daugiau kaip dešimt metų, konkursas į jo vietą būtų rengiamas jau po metų. Ši nuostata nebūtų taikoma, jei vadovui iki pensijos liko mažiau kaip penkeri metai.

Praėjusios kadencijos Seime buvo siūlymų įvesti kadencijas mokyklų direktoriams, ir ribojant kadencijas, bet siūlymai atmesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavaduotojai

pavaduotojai portretas
gali susitapatitint su kėde?

Svietimo darbuotoja

Svietimo darbuotoja portretas
O švietimo skyriaus vedėjams taip pat, be teisės antrai kadencijai...

nesamone

nesamone portretas
cia turi tarti zodi pedagogai ir mokiniai uz mokslo svietimo ir vaiku ugdymo ateiti...ne politikai..jei direktorius tas pareigas atlieka su didziausia meile,atiduoda visa savo sirdi,jam pareiga direktoriaut priklausytu tiek kiek jis pats nores ir gales...cia mokykla,ne pelno siekianti organizacija,ar seimo cirkas..geru doru saziningu teisingu zmoniu tikrai mazuma..tai jei po 5m.atleisim nuostabu zmogu,paskyre i jo vieta visai tom pareigom netinka asmenybe,tada vaiku ateitimi tikrai reikes tvirtai pasidomet,ar is ju isaugs tikri Lietuvos pilieciai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių