Mokyklose prasidėjo Paskutinio skambučio šventė

Penktadienį tiek Kauno, tiek visos Lietuvos mokyklose prasidėjo Paskutinio skambučio šventė. Tiesa, ši šventė mokylose rengiama ne tuo pačiu metu, kai kuriose švietimo įstaigose paskutinis skambutis abiturientams nuskambės kitą savaitę.

Šiandien Kauno gatvėse buvo galima pastebėti moksleivius, nešančius gėles savo mokytojams. Buvo ir tokių, kurie balionais išpuoštais automobiliais klegėdami važinėjosi po miestą.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, sveikindamas abiturientus, sako, kad mokykla – ne tik vadovėliai, pamokos, kontroliniai, o pirmiausia kalbėjimasis, buvimas bendruomenėje, atradimo džiaugsmas.

„Tiek šeimos, tiek mokyklos svarbiausia misija – išauginti žmogų, kuris kurs Lietuvą ir pasaulį“, – pranešime spaudai sakė ministras.

Jo teigimu, abiturientams renkantis tolesnį kelią, svarbu tai daryti atsakingai, pasitariant su tėvais, mokytojais, specialistais, bet įsiklausant ir į savo širdies balsą, pašaukimą.

Šiais mokslo metais mokyklas baigia 46 tūkst. abiturientų. Iš jų 36,7 tūkst. mokosi bendrojo lavinimo mokyklose, 9,3 tūkst. – profesinio mokymo įstaigose.


Šiame straipsnyje: mokyklaabiturientai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Simona

Simona portretas
Oh, kaip gražu :)

Anonymous

Anonymous portretas
Nuostabi karta... Buvo galima susigraudinti, kai grojo mokyklos himna... Jus nuostabus...

aiste

aiste portretas
na nesitikėjau, kad atsidursime laikraštyje :) gražu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių