Mokykloms perkami 36 geltonieji autobusai

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) perka 36 mokyklinius autobusus.

Pagal viešojo pirkimo skelbimą, perkami ne daugiau nei 36 nauji vieno modelio ir vieno gamintojo M2 klasės autobusai vyresnių klasių mokiniams vežioti. Jie turėtų turėti ne mažiau kaip 19 vietų.

Autobusus norima gauti iki kitų mokslo metų pradžios.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM), geltonieji autobusiukai perkami įgyvendinant Mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais 2009–2012 metų programą. Ja siekiama pagerinti kaime gyvenančių reorganizuotų, likviduotų mokyklų, vykdančių bendrojo lavinimo programas mokyklų, kuriose įvykdyta vidaus struktūros pertvarka, mokinių vežiojimą į kitas artimiausias mokyklas.

Taip pat siekiama aprūpinti valstybines ir savivaldybių mokyklas autobusais, pritaikytais vežioti specialiųjų poreikių mokinius.

Kasmet, įvykus autobusų pirkimo konkursui, ministerija prašo savivaldybių pateikti paraiškas mokykliniams autobusams gauti. Autobusai pagal pateiktas paraiškas savivaldybėms skirstomi pagal geltonųjų autobusų skirstymo kriterijų sąrašą.

Iš viso iki šio laiko jau yra nupirkti 565 geltonieji autobusiukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiulymas

pasiulymas portretas
as tai padaryciau PRIVALOMA

Kompromisai

Kompromisai portretas
Dėl geltonųjų autobusų, sutriko susisiekimo sistema. Nėra kaip susisiekti su respublikos miesteliais ir kaimais. Gyvenimas verčia judėti, o susisiekimo nėra. Mokiniams patogiausios kaimo mokyklos, nes formuojasi pažinimo ratas ir vaikai atsirenka tai, kas jiems įdomu. Didelėse mokyklose - didelė konkurencija ir atranka.

idomu

idomu portretas
idomu kiek bus kaina didesne uz rinkos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių