Mokykloms modernizuoti - nauja vaizdo ir garso technika

Šalies mokyklas, dalyvaujančias projekte „Technologijų, menų ir gamtos infrastruktūra“ šiais mokslo metais pasieks joms skirta technika.

Tai - kompiuteriai, projektoriai, spausdintuvai, fotoaparatai, vaizdo kameros, namų kino sistemos.


Švietimo ir mokslo ministerija informuoja, kad ši technika yra dalis mokymo priemonių, skirtų technologijų, menų ir gamtos mokslų kabinetams atnaujinti. Mokyklos gaus 4048 stacionarius kompiuterius, 1247 nešiojamuosius kompiuterius, 900 projektorių, 1276 spausdintuvus, 1321 fotoaparatą, 243 vaizdo kameras ir 312 namų kino sistemų, kurių vertė – per 18 mln.Lt.

Planuojama, kad kitais mokslo metais mokyklos taip pat gaus chemijos, biologijos, fizikos mokymo priemonių rinkinius, kompiuterines programas, kompiuterines laboratorijas, muzikos instrumentus ir kitų mokymo priemonių.

Projekto„Technologijų, menų ir gamtos infrastruktūra“ tikslas – modernizuoti bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo mokyklas, kuriose mokosi 9–12 klasių mokiniai, atnaujinant gamtos mokslų, menų bei technologijų mokymo priemones ir įrangą.
Jame dalyvauja 404 šalies mokyklos: visos šalies gimnazijos, profesinio mokymo įstaigos, turinčios gimnazijos skyrius arba kurių vidurinio ugdymo programos akredituotos iki 2008 m. gegužės 31 d., vidurinės mokyklos, valstybinės menų mokyklos ir konservatorijos.

Įgyvendinus projektą, pirmą kartą šalyje bus modernizuoti mokyklų technologijų, menų ir gamtos mokslų kabinetai, nupirktos mokymo priemonės, kompiuteriai, instrumentai, staklės ir kt., kuriomis rengdamiesi pamokoms bei ugdymo procese naudosis mokiniai ir mokytojai.

Tikimasi, kad nauja ir moderni materialinė bazė užtikrins tinkamą mokytojų ir mokinių dalyvavimą mokymo ir mokymosi procese Apskaičiuota, kad pokyčius pajus ne mažiau kaip 40 000 šalies mokytojų ir mokinių. Atnaujinus gamtos mokslų (fizikos, chemijos ir biologijos), menų (dailės ir muzikos) bei technologijų kabinetų mokymo bazę, padidės šių dalykų patrauklumas, pagerės ugdymo kokybė, bus sukurtos prielaidos pasirinktą technologijų, gamtos mokslų ar meninio ugdymo programą nuosekliai tęsti profesinio mokymo ar aukštojoje mokykloje. Taip pat mokytojai didins savo kompetenciją, pagerės mokinių motyvacija mokytis.

Projektas bus vykdomas iki 2012 m. gegužės, jis finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos biudžeto lėšų. Bendras projekto biudžetas yra per 78 mln.Lt.


Šiame straipsnyje: mokyklašvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirkeja

Pirkeja portretas
Viskas apie garso techinką http://www.manotechnika.lt/category/garso-technika/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių