Modernios švietimo technologijos - į mokyklas

„Intel“ Lietuvos mokykloms dovanoja lokalizuotą pedagogų apmokymo programą „Intel Teach“ bei kompiuterius, skirtus technologijų pažinimui pradinėse klasėse.

Švietimo ir mokslo ministerija bei pasaulinė IT inovacijų bendrovė „Intel“ pasirašė memorandumą, kurio pagrindu numatoma skatinti informacinėmis komunikacijos technologijomis (IKT) grįstą mokymą. Lietuva – pirmoji iš Baltijos šalių įsitraukė į technologijų taikymo švietimo sistemoje programą.

„Bendradarbiavimas su pasauline technologijų lydere paskatins technologijų sklaidą mokymo procese, - sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Kūrybingai pritaikyta nauja patirtis padės stiprinti  mokinių gebėjimus, geriau pasirengti būsimoms studijoms ir tapti ateities technologijų kūrėjais“.

Pasak ministro, mokykloje įgytas žinių kraitis – patikimas  mokslo pagrindas rengiant būsimuosius aukštos klasės specialistus – mūsų krašto gerovės kūrėjus.  

„Lietuvos pasirinkimas aktyviai siekti technologijų sklaidos ir panaudojimo mokant – pavyzdys kitoms regiono šalims. Pagal „Intel Teach“ programą įgyvendinami bendri verslo ir viešojo sektoriaus projektai prisidės prie šios ir būsimų moksleivių kartų žinių gilinimo“, - teigė memorandumą pasirašęs „Intel“ viceprezidentas ir bendrovės plėtojamos „World Ahead“ programos vadovas John E. Davies.

Pasaulinė IT inovacijų lyderė „Intel“ bandomajam projektui vienoje iš Lietuvos pradinių mokyklų dovanos 20 „Classmate PC“ kompiuterių, leisiančių moksleiviams betarpiškai pažinti ir naudoti technologijas mokantis.

„Intel Teach“ – daugiau nei 50 šalių plėtojama pedagogų rengimo programa, kurios galimybėmis jau pasinaudojo daugiau nei 7 mln. viso pasaulio mokytojų. Jos tikslas – keisti į mokytoją orientuotą darbo mokykloje modelį pedagogo ir moksleivio dialogu, vykstančiu pasitelkiant modernias technologijas. Programą sudaro bendrieji ir specializuoti mokymai mokytojams ir mokyklų vadovams. Lietuvos mokytojai turės galimybę gilinti IKT žinias pasitelkę „Intel Teach Essentials“ kursą.

Apie „Intel World Ahead“ programą

Įgyvendindama „World Ahead“ programą pasaulinė IT inovacijų lyderė „Intel“ siekia pagerinti švietimo, sveikatos apsaugos ir viešųjų paslaugų kokybę spartindama prieigos prie kompiuterių bei interneto sklaidą. Daugiau informacijos apie programą – tinklalapiuose intel.com/changingworld ir intel.com/intel/worldahead/.

Apie „Intel“

Pasaulinis silicio inovacijų lyderis „Intel“ plėtoja technologijas, produktus ir iniciatyvas tam, kad žmonių gyvenimo ir darbo sąlygos nuolat gerėtų. Išsamesnės informacijos apie kompaniją „Intel“ rasite intel.com/pressroom ir blogs.intel.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių