Ministras D. Pavalkis: mokyklos nelanko 2,5 tūkst. vaikų

  • Teksto dydis:

Mokyklos nelanko apie 2,5 tūkst. vaikų, iš jų maždaug 80 proc. išvežti į užsienį, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

"Bet yra ir nežinia kur prapuolusių mokinių, matyt, daugiausia iš socialinės rizikos šeimų. Svarstėme, kad išmokėdami socialines išmokas galėtume pasidomėti šiais vaikais, o jei jie neina į mokyklą, gal net mažinti pašalpas", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė ministras.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, naujus mokslo metus šį rugsėjį pradeda 351,4 tūkst. mokinių. Anot D.Pavalkio, prognozuojama, kad kitąmet į mokyklas ateis maždaug 20 tūkst. mažiau vaikų.

"Bet 2015 metais šis rodiklis turėtų kristi iki 10 tūkst., o 2016-aisiais - iki 2 tūkst. moksleivių. Tikimės, kad apie 2020-2022 metus mokinių vėl pamažu ims daugėti", - sakė ministras.

Pirmadienį daugumoje šalies mokyklų vyks mokslo metų pradžios šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinoma

žinoma portretas
svarbu tik atimti iš tų kurie ir taip skursta,o kodėl neįsteigti mokyklą-internatus?o pašalpų dalįiš gaunančių tėvų,kurie prageria nukreipti į internatą,visos pusės bus aprūpintos

POIERINIS IVAIZDIS NEREIKALINGAS, VAIZDO REIK

POIERINIS IVAIZDIS NEREIKALINGAS, VAIZDO REIK portretas
VISUR TIK POPIERIU, DAR POPIERIU,O GYVI VAIKAI NIEKAM NERUPI- SVARBU , KAD KRUVOS POPIERIU STOVI - TAI IR PARODO"DARBA".... DEJA...

maziau kavageriu ir marsiravimu koridoriais

maziau kavageriu ir marsiravimu koridoriais portretas
tai ka veikia pulkai poniu 9rusiu vaiku tarnybose??? ar is ju nieko negalima pareikalauti,nes ten gimines ir svogeriu zmonos??? ar cia tylus pasakymas- mums reik nemokytu zmoniu, paklusnus vergai bus??
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių