Ministras apie studentų protestą: reikia diskusijos, o ne plakatų

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, reaguodamas į antradienį Kaune studentų surengtas protesto eitynes, pažadėjo apsilankyti aukštosiose mokyklose ir aptarti jų pertvarką.

„Prieš dvi savaites ekspertai pristatė savo darbo rezultatus, kuriuos jie grindžia gilumine analize, kaip atrodys mūsų dalis aukštojo mokslo sektoriaus po 5 ar 10 metų. Tuo remiantis mes – tiek politikai, tiek nemažai žmonių, dirbančių šiame sektoriuje – norime atviros diskusijos, kaip ieškoti sprendimų. Galiu spėti, kad dauguma protestuose dalyvavusiųjų su tomis išvadomis nėra susipažinę. Iš anksto gynybinės pozicijos užėmimas tikrai nėra tas kelias, kuriuo mes tikimės eiti. Būsime pasiruošę pristatyti tas išvadas kiekvienoje konkrečioje akademinėje bendruomenėje ir tada diskutuoti argumentų kalba, o ne plakatais ir nematant perspektyvos“, – sakė ministras.

G.Steponavičiaus teigimu, procesas gali vykti tik tada, jeigu akademinės bendruomenės atvirai diskutuos apie tai, o ne užsiims pozicijas net nesigilindamos, kas bus pasiūlyta ir kuo viskas grindžiama.

„Lengviausia pasakyti, kad mes su niekuo nesutinkame. Artimiausiu metu lankysimės visose aukštosiose mokyklose, kalbėsimės ir ieškosime sprendimų. Nebandysime jų primesti be diskusijų, kaip kažkas mano“, – tvirtino ministras.

Į planuojamą universitetų pertvarką Kauno studentai sureagavo lyg bulius į raudoną audeklą – vakar keli šimtai studentų surengė protesto eitynes prieš aukštųjų mokyklų jungimą.

Kaune norima iki 2012 m. pabaigos Lietuvos kūno kultūros akademiją sujungti su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu, taip pat Vilniaus universiteto Kauno humanitarinį fakultetą ir Vilniaus dailės akademijos filialą Kaune prijungti prie Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), o Aleksandro Stulginskio (buvusį Lietuvos žemės ūkio) universitetą prijungti prie Kauno technologijos universiteto.

Sveikatos mokslų universitetą iki 2014 m. pabaigos siūloma jungti prie VDU. Galiausiai iki 2017 m. pabaigos ketinama sujungti Kauno technologijos universitetą ir VDU, taip suformuojant Kauno universitetą, galbūt jam paliekant Vytauto Didžiojo vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eilinė

eilinė portretas
nesąmonė

otto

otto portretas
Ministras linkęs diskutuoti? Kažkas naujo.

Ravel

Ravel portretas
Diskutuokime apie ŠMM prijungimą prie Kariotiškių sąvartyno. Veiklos profilis bendras?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių