Ministerija: dėl gripo praleistų dienų mokslo metai neilgės

Gripo epidemijos laikotarpiu nevykusios pamokos, praleistos dienos įskaičiuojamos į mokymosi dienų skaičių, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija. Jeigu pamokos dėl gripo epidemijos laikinai nevedamos, mokiniams praleistų pamokų pateisinančio dokumento nereikia.

 

 

Anot ministerijos, pasibaigus gripo epidemijos laikotarpiui mokykla, vadovaudamasi Bendraisiais ugdymo planais, gali intensyvinti dalykų mokymą, priimti sprendimus dėl dalykų programoms įgyvendinti skiriamo valandų skaičiaus didinimo ar mažinimo, bet ne daugiau kaip 10 procentų.

 

 

Mokykloje nevykstant pamokoms, mokytojai gali konsultuoti mokinius namuose išnaudodami  elektroninio dienyno, kitų informacinių technologijų priemonių galimybes, tačiau  turi būti atsižvelgta į konkrečią situaciją, mokinių sveikatos būklę ir neskiriama mokiniams naujų temų, veiklų. Atlikti užduotis gali būti rekomenduojama tik sveikiems mokiniams.

 

 

Sprendimą pamokas mokyklose nutraukti dėl gripo gali priimti savivaldybės administracijos direktorius arba ir pati mokykla, pranešė ministerija.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Nu laba diena, už dveijų savaičių papildomos atostogos, tai galėtumėt mokytojai pakentėti, tuoj pailsėsit. Ir po paraliais kodėl neperkėlus papildomų atostogų, ko čia jau gripo epidemiją skelbt? Nu ispinderejimas mokytoju ir visos svietimo sistemos....

vi

vi portretas
tai pons prašom pabūt klasėj tarp čiaudinčių, kosinčių...pas mus pamokų nenutraukė, tai krentam kaip lapai; ir mokytojai taip pat...taupom, ale...kieno sąskata?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių