Metų mokytojo premijos – dviem Kauno pedagogams

Penkiems Lietuvos pedagogams kitą savaitę bus įteiktos Metų mokytojo premijos. Geriausiais 2011-ųjų mokytojais pripažinti du Kauno ir po vieną Vilniaus, Mažeikių bei Zarasų rajono Dusetų pedagogą.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) ketvirtadienį pranešė, kad Metų mokytojo premijos paskirtos Kauno Jono Jablonskio gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei Audronei Venslovienei ir Kauno jėzuitų gimnazijos etikos mokytojui metodininkui Dariui Klibavičiui.

Premijos laureatės A.Venslovienės mokiniai – daugelio tarptautinių, šalies ir miesto konkursų nugalėtojai.
Mokytoja rengia atviras pamokas – peržiūras, kurių tikslas – rengti būsimus vertėjus, supažindinti juos su šio darbo iššūkiais ir specifika. Ji yra trijų vadovėlių bendraautorė. Šie vadovėliai naudojami ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Latvijoje. Mokytoja taip pat parengė anglų kalbos programą 9-10 klasėms.

Etikos mokytojo, humanitarinių mokslų daktaro D.Klibavičiaus parengti gimnazistai 2010-2011 m. aktyviai dalyvavo šalies filosofijos olimpiadoje ir atstovavo Lietuvai tarptautinėse filosofijos olimpiadose Graikijoje bei Austrijoje. Mokytojas yra parengęs daugiausiai filosofijos olimpiados laureatų: septynis šalies filosofijos olimpiados laureatus ir tris tarptautinės filosofijos olimpiados dalyvius bei laimėtojus.

D.Klibavičius rengia kvalifikacijos tobulinimo programas, veda seminarus, skaito dalykinius-metodinius pranešimus. Savo sukauptos metodinės medžiagos pagrindu pedagogas yra parengęs filosofijos istorijos vadovėlį, kurio elektroninę versiją naudoja vyresniųjų klasių dorinio ugdymo ir filosofijos pamokose.

Kovo 14 dieną Vyriausybėje premjeras Andrius Kubilius ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius šiems pedagogams įteiks Metų mokytojo premijas, laureatų ženklus ir diplomus.

Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją skiria ir jų skaičių kiekvienais metais nustato švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Premijos dydis siekia 120 bazinių socialinių išmokų – šiuo metu tai sudaro 15,6 tūkst. litų.

Metų mokytojo premiją ŠMM įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanoti 72 mokytojai.


Šiame straipsnyje: mokytojaimokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių