Kurios aukštosios mokyklos gali būti priverstos užsidaryti?

  • Teksto dydis:

Norėdamos išgyventi, aukštosios mokyklos suskubo kurti ir siūlyti dešimtis naujų specialybių, tačiau užlipo ant to paties grėblio, rašo portalas delfi.lt.

Apie pusšimtį siūlytų studijų programų teko uždaryti dar iki priėmimo. Pirmieji priėmimo rezultatai daliai aukštųjų įžiebė pavojaus lemputes: joms gresia jungtis arba užsidaryti.

Pasak Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) prezidento Prano Žiliuko didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, net ir Klaipėdoje – didelių problemų nėra, čia situacija stabili. Tuo metu likusioms aukštosios verta sunerimti. Kolegijose didelių netikėtumų nėra, geresnius rezultatus šįmet demonstravo Kauno kolegija – priėmė 1534 studentus, kai pernai tokių buvo 1410.

Iš viso kolegijose ir universitetuose šįmet nebus vykdom apie 50 planuotų studijų programų.

Aukštosios studijų programos gali atsisakyti ne tik dėl studentų trūkumo, bet ir, pavyzdžiui, prastos studijų bazės. Tačiau P. Žiliukas ramina, kad „numarintų“ nišinių programų nėra – jei, tarkime, vienur atsisakyta kokios nors specialybės, tos srities specialistai ruošiami kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad padare

tai kad padare portretas
is kiekvieno technikumo po universiteta, o is kiekvienos profkes po kolegija, bet ar yra Lietuvoje kas nors suskaiciuojantis kiek ir kokiu specialistu mums reikia, kad racionaliau naudoti svietimui skirtas lesas.

ubagas

ubagas portretas
padare is aukstojo mokslo versla,prikepe specialistu,kuriu niekam nereikia,tai ir turim tokia padeti.o kas duos darbo baigusiems aukstaji?aisku, kad anglia su savo tualetais,kuriu jau laisvu sunku rast....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių