Kur ir ką studijuoti padės apsispręsti Studijų savaitė

Pirmadienį Kaune prasidėjo studijų savaitė. Jau tradicija tapęs renginys kasmet sulaukia vis daugiau moksleivių dėmesio.

Pasak renginio organizatorių, studijų savaitės tikslas yra padėti mokiniui pasirinkti būsimą studijų sritį, puoselėti Kauno kaip akademinio miesto įvaizdį bei skatinti Kauno aukštųjų  ir bendrojo ugdymo mokyklų bendradarbiavimą.

Studijų savaitę drauge organizuoja Aleksandro Stulginskio universitetas, Kauno technologijos universitetas, Lietuvos kūno kultūros akademija, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas ir Kauno Maironio universitetinė gimnazija. Joje ir vyko Studijų savaitės atidarymas.

Renginių metu mokiniai galės susipažinti su savo būsimais dėstytojais, pabendrauti su jau esamais studentais bei daugiau sužinoti apie studijų programas.

„Studijų savaitė vyksta jau antrus metus. Praėjusiais mokslo metais juose apsilankė per 1000 mokinių iš 29 Kauno bendrojo ugdymo mokyklų. Tikimės, kad šiemet jų bus dar daugiau, tuo labiau, kad renginio svarbą pripažino tiek dalyvavę mokiniai, tiek mokytojai“, – pasakojo Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė Daiva Garnienė.

Šiam renginiui Maironio gimnazija pasirinkta neatsitiktinai. Gimnazijos pastate 1920–1922 metais vyko Aukštieji kursai, davę pradžią aukštajam mokslui Kaune. O šie metais laikinajai sostinei ypatingi – minimas Lietuvos universiteto 90-metis.

Pagrindinė projekto „Studijas rinkis Kaune“ idėja – parodyti, kad mokiniams Kauno aukštosiose mokyklose yra siūloma daug įvairių studijų programų, tad yra puiki galimybė ir studijas rinktis savo gimtajame mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blondinė

Blondinė portretas
Taip, tai viena geriausių gimnazijų mieste. Vien pavadinimas ko vertas - UNIVERSITETINĖ Maironio gimnazija. Čia ne tik mokoma, bet ir aktyviai bendradarbiaujama su visais Kauno universitetais. O tai leidžia gimnazistams ne aklai, o motyvuotai rinktis studijas.

Kitas

Kitas portretas
Aha, o rytoj bus SMU diena ir konsultacijos būsimiems medicinos studentams. Po pamokų būtinai reikės nuvažiuoti.

Kablelis

Kablelis portretas
Buvau studijų savaitės atidaryme. Patiko. Dalyvausiu visuose šio projekto renginiuose. Ir kitus pakviesiu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių