Kitais metais Kaune neliks šešių mokyklų

Miesto valdžia jau sudėliojo Kauno bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2012–2015 metų bendrąjį planą, pagal kurį kitąmet keisis mokyklų statusas, o kai kurių jų visai neliks.

Tokiam planui, kuris numato prijungti šešias mokyklas prie kitų ugdymo įstaigų, dar turės pritarti miesto taryba.

Skelbiama, kad iki 2012 m. rugpjūčio prie Dainavos vidurinės bus prijungiama A. Stulginskio pagrindinė mokykla. Per trejus metus iš šių dviejų mokyklų bus suformuota viena pagrindinė mokykla.

Prie M. Mažvydo vidurinės numatyta prijungti Vydūno pagrindinę. Jungtinė įstaiga gaus pagrindinės mokyklos statusą.

Prie Šančių vidurinės prijungus M. Valančiaus pradinę, po trejų metu turi būti suformuota progimnazija ir gimnazija.

Veršvų vidurinė ir Vilijampolės pagrindinė iki 2014 m. rugpjūčio taps iena mokykla, turinčia progimnazijos ir gimnazijos statusą.

Petrašiūnuose ketinama palikti vieną mokyklą. Nors mokyklų tinklo pertvarkos plane skelbiama, kad prie Humanitarinės pradinės bus jungiama Petrašiūnų vidurinė ir taps pagrindine mokykla, jau vasarą prabilta apie tai, kad Humanitarinės mokyklos pradinukai bus perkelti į vidurinės mokyklos pastatą.

Sunerimusi ir V. Bacevičiaus (buvusi Žaliakalnio pradinė) pradinės mokyklos bendruomenė. Šią nedidelę mokyklą jau ne vienus metus planuota prijungti prie Žaliakalnio pagrindinės mokyklos. Naujajame plane skelbiama, kad prie V. Bacevičiaus pradinės bus prijungta Žaliakalnio progimnazija, ir jungtinė mokykla taps progimnazija. Taigi aišku, kad pradinės mokyklos pastatas patrauklioje vietoje bus atlaisvintas, o mokiniams gali tekti išsibarstyti po kelias miesto ugdymo įstaigas.

Apie mokyklų jungimą prabilta vasarą, nes mieste gerokai sumažėjo mokinių skaičius. Prognozuojama, kad 2010-2015 metais mokyklų duris pravers dar apie 5 tūkst. mokinių mažiau.

Atlaisvintose mokyklų patalpose ketinama kurti neformaliojo ugdymo įstaigas arba pastatus perduoti savivaldybės Turto skyriui.


Šiame straipsnyje: mokyklamokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

milda

milda portretas
labai teisigai bus padaryta

savanoris

savanoris portretas
taip, taip uždarykim- juk baigiasi seimo bartukų kadencija reikės išeitinių. O ir kanceliarinės išlaidos mažokos, ir ministrų reprezentacijai trūksta dar vieno kito milijono. O ar gali prezidentė tokiu senu limuzinu važinėti? ką čia tos mokyklos...

Angelas

Angelas portretas
Ačiū Dieve, kad mums atsiuntei ministrą liberalą Steponavičių. Tai jis parengė nuostabų įstatymą apie mokyklų skaičiaus mažinimą naudojant psiaudo argumentus. tai jais vadovaujasi kiti liberalai. Ačiū, tau ,Dieve.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių