Keturi Lietuvos universitetai planuoja kurti konsorciumą

Vilniaus universitetas, Vilniaus dailės akademija, Lietuvos muzikos akademija bei Lietuvos sporto universitetas (LSU) siekdami glaudžiau bendradarbiauti planuoja įsteigti konsorciumą.

Laikinasis Vilniaus universiteto rektorius prof. Jūras Banys, Lietuvos sporto universiteto rektorius prof. Albertas Skurvydas, laikinasis Vilniaus dailės akademijos rektorius prof. Audrius Klimas bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rektorius prof. Zbignevas Ibelhauptas ketvirtadienį pasirašė atitinkamą ketinimų protokolą.

Universitetai ketina rengti jungtines studijų programas, siekti mokslo, kūrybinės veiklos, studijų kokybės, organizuoti bendrus mokslinius tyrimus, dalyvauti bendruose projektuose, įsisavinant Europos Sąjungos ir kitų fondų lėšas, pranešė vienas konsorciumo steigėjų LSU.

Pasak pranešimo, per artimiausią pusmetį turėtų būti pasirašyta universitetų bendradarbiavimo sutartis ir paaiškėti konsorciumo pavadinimas, taip pat susitarta dėl prioritetinių bendradarbiavimo sričių, konsorciumo funkcionavimo bei planuojamų jungtinių veiklų įgyvendinimo

„Tokie susivienijimai, konsorciumai nėra naujiena, Amerika, Europa tik taip ir gyvena. Tokia maža šalis kaip Lietuva, neturi tiek daug mokslininkų, kad galėtų leisti sau nebendrauti. Todėl vienas pagrindinių tikslų - kad mes sujungtumėme potencialą, kad galėtumėme jungti studijų programas, bendrus projektus, dalytis informacija“, - BNS sakė LSU rektorius A.Skurvydas.

Jo teigimu, nors šios aukštosios mokyklos gana skirtingos, bet būtent todėl gali viena kitai daug duoti.

„Mums Vilniaus universitetas ir menai daug ką gali duoti dėl bendrų programų vystymo, tai yra pasaulyje modernu, išbandyta, nes nėra tiek potencialo, kad kiekvienas galėtumėme atskirai dirbti. Reikia integruotis partneriškais principais. Universitetai išlieka autonomiški, bet jie sukuria bendradarbiavimo struktūrą, kuri skatina konstruktyviai kelti įvairias inovacijas, idėjas“, - konsorciumą kurti paskatinusias priežastis vardijo rektorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolega

kolega portretas
kurkit kurkit o jaunimo vis mazeja ir mazeja tuoj nebus kam destit

Nuomonė

Nuomonė portretas
O kam? Pinigam plauti ar smegenims?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių