Keturi abiturientai gavo po penkis šimtukus, 18 - po keturis

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniuje, Valdovų rūmuose, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis apdovanojo geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus ir profesinių mokyklų absolventus, praneša Švietimo ir mokslo ministerija.

“Aukščiausius įvertinimus gavo mokiniai iš įvairių šalies regionų ir miestų, iš mokyklų lietuvių ir tautinių mažumų kalbomis. Ir nors kai kurios mokyklos daug metų lyderiauja rengdamos šimtukininkus, matome, kad mokymosi kokybė, jaunimo motyvacija, atsakingas mokytojų darbas yra visos švietimo sistemos stiprybė”, - sako ministras D. Pavalkis.

Penkis egzaminus šimtukais išlaikė Justas Žemgulys iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos, Mariuš Voitkun iš Vilniaus r. Rudaminos F. Ruščico gimnazijos, Karolina Koženiauskaitė iš Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos ir Mažeikių “Gabijos” gimnazijos  abiturientė Martyna Štakonaitė.

Po keturis šimtukus gavo 18 abiturientų, po tris – 69 laikiusieji brandos egzaminus. Dar 226 abiturientai aukščiausiais balais išlaikė po du, 1218 – po vieną valstybinį brandos egzaminą. Iš viso aukščiausią – 100 balų – įvertinimą gavo per 1,5 tūkst. mokinių. Tai beveik dvigubai daugiau nei pernai.

Geriausiai šiųmetiniams abiturientams sekėsi laikyti anglų kalbos egzaminą: po šimtą balų gavo 5,6 proc. visų laikiusiųjų.

Iš viso abiturientai, be privalomojo lietuvių kalbos ir  literatūros egzamino, gali rinktis ir laikyti penkių dalykų brandos egzaminus. Norint gauti brandos atestatą užtenka išlaikyti du brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių