Į J.Jablonskio gimnazijos jubiliejų atskubėjo ir V.Adamkus

Penktadienį, gruodžio 2 d., Kauno Jono Jablonskio gimnazijos bendruomenė paminėti mokyklos 80-metį sukvietė čia dirbusius ir dirbančius pedagogus, buvusius mokinius, prisiminė vardus tų, kurie kūrė mokyklą.

1931 m. rugsėjį duris atvėrusi Kauno Jono Jablonskio pradžios mokykla, skirta darbininkų vaikams, per aštuonis dešimtmečius išaugo į vieną geriausių gimnazijų šalyje. Kauno miesto reitingų lentelėje pagal valstybinių brandos egzaminų ir įstojimo į aukštąsias mokyklas rodiklius ji užima I-ąją vietą, o šalyje patenka į pirmąjį dešimtuką.

Pasveikinti gimnazijos bendruomenę jubiliejaus proga atvyko prezidentas Valdas Adamkus, kuris buvo vienas pirmųjų atidarytosios pradžios mokyklos mokinių, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios dekanas Vytautas Grigaravičius.

„Prisipažinsiu – tai jaudinantis momentas, kai po daugelio metų grįžtu čia kaip į savo namus, kaip į savo šeimą. Prisimenu momentą, kai stovėjau prie lango, laukdamas mokyklos baigimo pažymėjimo įteikimo, – prisiminė V. Adamkus. – Čia man buvo įskiepyta meilė Lietuvai, pareigos supratimas ir pagarbos jausmas. Tai vedė mane per visą gyvenimą, buvo mano darbų kelrodžiu. Noriu, kad šią dvasią mokykla skleistų ir šiandien. Lenkiu galvą pedagogams ir prašau, kad greta mokslo dalykų jie vaikams įdiegtų pagarbą kitam žmogui, atsakomybės ir žmogiškumo jausmą, ko šiandien labai trūksta."

Atkūrus Nepriklausomybę, Jono Jablonskio vidurinė mokykla viena iš pirmųjų pasuko gimnazijos kūrimo keliu. 1997 metais mokyklai suteiktas humanitarinės, o 1998-aisiais – ir realinės gimnazijos statusas.

Dabar gimnazija rengiasi pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu. Tai leis gimnazijai sustiprinti mokslo bazę, medicinos mokslus ketinantiems studijuoti moksleiviams kryptingai ruoštis studijoms, o universitetas turės galimybę jiems padėti.

„Ši mokykla išties viena geriausių šalyje, ir tai pasiekė tvirtai laikydamasi ilgamečių tradicijų. Bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu sustiprins ją ir atvers naujas perspektyvas jaunajai kartai", – mintimis dalijosi Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Per aštuonis dešimtmečius Jono Jablonskio gimnazija išaugino ne vieną garsų mokslininką, menininką, verslininką, sportininką. Tarp jos auklėtinių – ir Seimo nariai bei ambasadoriai. Šioje mokykloje mokėsi kompozitorius Giedrius Kuprevičius, daugkartinis dailiojo čiuožimo čempionas Povilas Vanagas, filosofijos mokslų daktaras, kultūros ministras Arūnas Gelūnas, poetė Violeta Palčinskaitė, rašytoja Bitė Vilimaitė, dailininkas, kino operatorius Jonas Gricius, režisierius Henrikas Vancevičius, krepšininkės Dalia Beleckaitė ir Jolanta Viliutytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justas

justas portretas
koryznos tur but nebuvo/

Voya

Voya portretas
nelabai tos koryznos ir trūko. Buvo malonu pamatyt mokytojus, draugus, na ir padaryt gerą pratęsimą

Moksleivis

Moksleivis portretas
"Kauno miesto reitingų lentelėje pagal valstybinių brandos egzaminų ir įstojimo į aukštąsias mokyklas rodiklius ji užima I-ąją vietą" nereikia persistengti giriant mokyklą, net jei ji švenčia garbingą jubiliejų, nejuokaukit, ji tikrai nėra geriausia Kauno miesto gimnazija, gal pamiršo KTU ir Jėzuitų gimnazijas. Juokdariai:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių