Gimnazistai mokėsi valdyti pyktį ir pasakyti „ne“ narkotikams

Ketvirtadienis Kauno Jėzuitų gimnazijos moksleiviams tapo maža švente – mokykloje nevyko pamokos. Įprastą tvarkaraštį pakeitė paskaitų ir seminarų ciklas, skirtas priklausomybių prevencijos dienai.

Vienai dienai gimnaziją okupavo beveik 40 psichologų ir kitų sričių specialistų, kurie mokiniams, jų tėvams ir mokytojams vedė įvairiausius mokymus.

Ši diena gimnazijoje organizuojama tam, kad mokiniai, susidūrę su neįprasta situacija ar ieškodami atsakymo į iškilusius klausimus, neišsigąstų, mokėtų tinkamai pasielgti.

„Priklausomybių prevencijos dieną gimnazijoje organizuojame penktus metus iš eilės. Norėjome, kad mūsų gimnazistai galėtų pabendrauti su specialistais, kurie žino žymiai daugiau nei paprasti pedagogai“, – pasakojo gimnazijos socialinė pedagogė Rūta Balčiūnaitė.

Ji įsitikinusi, kad moksleiviams svarbu mokytis ne tik lietuvių kalbos, matematikos, anglų kalbos, istorijos, bet ir mokėti priimti kitus gyvenimo iššūkius.

„Gyvenime vaikų laukia ne vienas egzaminas. Mokykla juos turi paruošti, kad jie žinotų, kaip spręsti iškilusias problemas“, – teigė R. Balčiūnaitė.

„Mokėmės, kaip bendraujant neužpykti, kitų neįžeisti“, – pasakojo šeštokė Ieva Miščikaitė.

Buvo pasiūlytas paskaitų temų sąrašas, iš kurio kiekviena klasė atsirinko, tai, ko labiausiai pageidauja.

Gimnazistai mokėsi suvaldyti agresiją bei stresą, spręsti konfliktus, mokėti klausytis, stiprinti pasitikėjimą savimi, sportuoti, žinoti psichiką veikiančių medžiagų vartojimo pasekmes.

Mokinių tėvams skirtos paskaitos apie vaiko kūno kalbą, pozityvią tėvystę, mokytojams – seminaras „Konfliktų valdymas“.

Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centro vadovė Aina Adomaitytė sakė iš vaikų sulaukusi dažnai pasitaikančių klausimų: kaip atsisakyti, jeigu siūlo išbandyti narkotikų arba ką daryti, jeigu tėvai rūko, o nori pasakyti, kad jie to nedarytų.

„Pagrindinis tikslas – negąsdinti vaikų, o stengtis padėti jiems išmokti atsakomybės už savo veiksmus“, – pabrėžė A. Adomaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių