Gabiausi Kauno mokiniai netilpo į Rotušę

Antradienį Kauno miesto rotušėje apdovanoti praėjusių mokslo metų tarptautinių bei respublikinių olimpiadų nugalėtojai, laureatai ir juos parengę miesto mokyklų mokytojai.

Daugiau talentų nei užpernai

Paradoksas: mokinių mokyklose mažėja, bet konkursų laimėtojų daugėja. Prieš pradedant teikti apdovanojimus, Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas portalui 1kaunodiena.lt sakė, kad pernai Kauno mokyklose mokėsi 1600 mokiniais mažiau mokinių nei užpernai.

Tuo metu olimpiadose ir akademiniuose konkursuose sužibėjo 12 mokinių daugiau nei užpraeitais mokslo metais.

Iš viso šiandien Rotušėje turėjo būti apdovanoti 97 mokiniai, tačiau dalis jų šventėje negalėjo dalyvauti. Meno, muzikos, sporto talentams teko organizuoti atskirą pagerbimo vakarą (jis vyks rytoj), nes visi kartu mokiniai ir juos paruošę mokytojai tiesiog nebūtų sutilpę į salę.

Lieka laiko ir pomėgiams

Kauno technologijos universiteto gimnazijos auklėtinis Vytautas Pečiukėnas, taurės ir padėkos atsiimti kviestas pats pirmasis, sakė konkursuose galėjęs pasirodyti geriau, nors ES gamtos mokslų olimpiadoje laimėjo aukso medalį, respublikinėje chemijos olimpiadoje užėmė 2 vietą, o tarptautiniame informacinių technologijų konkurse „Bebras“ buvo trečias.

„Apdovanojimai, manau, labiausiai motyvuoja jaunesnius mokinius, parodo, į ką reikia lygiuotis“, – svarstė V. Pečiukėnas.

Kaip bebūtų keista, jis laiko dar randa ir draugams, ir sportui, ir muzikai. „Dainuoju chore, žaidžiu vandensvydį“, – vardijo vaikinas, planuojantis rinktis farmacijos studijas.

Jo bendramokslis Antanas Radzevičius šiemet sublizgėjo ne tik respublikinėje, bet ir tarptautinėje chemijos olimpiadoje, vykusioje Vašingtone. Vaikinas teigė nesijaučiąs išskirtinis. „Buvo daug darbo įdėta, siekiau, ir pavyko“, – nerietė nosies A. Radzevičius, olimpiados metu išmaišęs visą JAV sostinę.

„Užduotims įvykdyti buvo skirta 10 valandų, o visa olimpiada truko 10 dienų. Likusiu metu mums buvo organizuojamos ekskursijos, – pasakojo vaikinas, laisvalaikiu žaidžiantis futbolą ir mėgstantis bėgioti.

Didžiausią pergalę parsivežė iš Australijos

Aidint ovacijoms apdovanojimo atsiimti ėjo ir Kauno jėzuitų gimnazijos abiturientas Povilas Rutkauskas. Jis į talentų sąrašą įtrauktas už pergalę, kurią parsivežė iš Australijos. Ten vykusiame Pasaulio individualių debatų ir viešojo kalbėjimo čempionate tarp tų mokinių, kuriems anglų kalba nėra gimtoji, jis iškovojo pirmąją ir trečiąją vietas.

Gimnazistas šypsojosi prisiminęs, kad pats pirmasis jo turnyras buvo tikra katastrofa. „Nutiko viskas, kas galėjo nutikti blogiausia: kalbant pradėjo drebėti balsas, rankos, kojos“, – neslėpė P. Rutkauskas, debatų vis dėlto nemetęs.

Gauti įgūdžiai viešai sklandžiai kalbėti jam padeda daugelyje sričių. Pavyzdžiui, jaučiasi drąsiai pristatydamas savo darbus per pamokas, rašant rašto darbus lengviau dėlioti mintis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joooo

joooo portretas
AK, pasisaugok savų, nes tik savi siuntinėja po namus raštiškus pletkus, apit tavo, atsieit, moralę. Tik savi nori užimti tavo vietą. Opozicionieriai tiesia šviesiai į akis tai sakytų, ir ne kitaip, matai kokie supuvę vidumi tavo partijos bendražygiai

valdas

valdas portretas
pirmyn jus visi teisingame kelyje vardan tos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių