Elektroninius dienynus jau naudoja 25 Kauno mokyklos

Švietimo ir mokslo ministerijos paskelbtame konkurse dalyvavusios Kauno mokyklos, naudojančios elektroninį dienyną, dar šiais metais sulauks 125 naujų kompiuterių.

Kompiuterinę techniką iš ministerijos gaus visos 25 konkurse dalyvavusios Kauno miesto mokyklos (8 gimnazijos, 12 vidurinių, 2 pagrindinės ir 3 pradinės).

Anot savivaldybės atstovų, Kauno mokyklų, kuriose naudojami tik elektroniniai dienynai, skaičius per metus išaugo nuo 6 iki 25-ių.

Elektroninis dienynas skirtas ne tik tėvams ir mokiniams, bet ir mokyklos administracijai, mokytojams, klasių auklėtojams. Tai tarsi tiltas tarp mokyklos, moksleivių ir jų tėvų. Kiekvienas sistemos vartotojas turi atskirą vartotojo vardą ir slaptažodį, kurių dėka programa juos atpažįsta. Tokiu būdu užtikrinamas duomenų saugumas ir konfidencialumas, t.y. mokiniai negali peržiūrėti kitų mokinių pažymių, mokytojai negali koreguoti kitų mokytojų įvestos informacijos.

Mokyklų atstovų teigimu, ši naujovė labai palengvina mokytojų, klasės auklėtojų darbą, mažina popierizmą, sumažėja darbo krūvis, nes nereikia tikrinti ir pildyti pasiekimų knygelių, galima operatyviai bendrauti su tėvais, greitai parengti ataskaitas, reikiamas suvestines.

Elektroninis dienynas leidžia glaudžiau bendrauti su tėvais, pateikti jiems daugiau informacijos apie vaikų ugdymą: mokinių tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Tėvams pakanka prisijungti prie interneto, o jeigu jo namuose nėra, surinkti telefono numerį ir išklausyti vaiko dienos ar savaitės ataskaitą.

Tėvai taip pat gali užsisakyti pranešimus apie vaiko pasiekimus el. paštu arba trumpąja žinute. Elektroninis dienynas tampa nepakeičiamu pagalbininku ir tiems tėvams, kurie šiuo metu gyvena užsienyje, o jų atžalos mokosi Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: mokyklaelektroninis dienynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

A.L.

A.L. portretas
Prieš savaitę įvedė mūsų mokykloje. Nesupratau koks jo tikslas? 1) ne keikvinas namuose turi kompą su internetu. O kompiuterį švietimas užmiršo padovanotis. 2) specialistai rekomenduoja riboti kompiuterį vaikams(ypač pradinukams), ką mes namie ir darome, o čia? 3) mano vaikas pradinukas, mokytoja vakar 20 val 46 min padarė įrašą, ir ne pažymį, o visą litaniją alia"puikiai atilko tą ir tą išmoko tą ir tą...Juolab kad ji vistiek pildo pažymių knygelę, ir tą patį parašo po atliktu darbu sąsiuvinyje... O tai reiškia kad arba ji aukoja šitam atsiprašant "darbui" laisvalaikį, arba nuvogia laiką kurį galėtų skirti vaikams ir atiduoda į benrdavimui su kompu.... Ir dar surantu jis mokyklai kainuoja? Viskas tvarkoj vyresniems, ypač ginazistams, bet pradinukams... Ar Jums netrodo kad vėl švietimo sistema perlenktė lazdą? Galiausiai jei jau įvedėt dienynus pradinukams, tai keiskit sistemą ir rašykit jiems pažymius.

to 1

to 1 portretas
1. jums gal dar roleksa padovanoti prie to kompiuterio, ar kambario baldus... rasoma, kas neturi kompo arba per daug "tupi" , kad ismoktu naudotis - gali ataskaitas gaut telefonu! 2. Tai tegu vaikas ir nesedi prie to dienyno... prie ko cia vaikas. 3. Aprasymas ka gerai padare man atrodo informatyvesnis nei pazymys...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių