D. Pavalkis: nesiruošiame prievarta jungti universitetų

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad neturėtų būti leidžiamos lėšos prievartiniam universitetų jungimui.

„Nesiruošiame prievarta jungti universitetų“, - penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

„Dviejų universitetų sujungimas kainavo labai brangiai. Ir (buvęs ministras - BNS) G.Steponavičius tam reikalui išleido, man atrodo, per 130 mln litų. Aš negalvoju, kad mes dirbtinai turime dėti tiek pinigų į universitetų sujungimą“, - teigė ministras.

Anot D.Pavalkio, kai kurie universitetai bus priversti jungtis, mat mažės jų poreikis populiarėjant virtualiam mokymuisi.

„Ateinant virtualiam elektroniniam online mokymuisi, tų universitetų poreikis tikrai mažės ir išliks tie universitetai, kurie sugebės susikoncentruoti, susijungti, pasiūlyti tas programas, kurios sugebės atsilaikyti prieš veikiant globalizacijai atsirandantį elektroninį universitetą“, - kalbėjo jis.

Tačiau D.Pavalkis pripažino, kad dauguma Lietuvos universitetų ruošia labai platų spektrą specialistų. Ministerija svarsto tam tikromis priemonėmis nustatyti, kokias studijų programas koks universitetas galėtų siūlyti.

„Jei visi universitetai pradeda ruošti visus specialistus, Lietuvoje nėra tiek profesūros, dėstyti galinčių žmonių, kad visuose universitetuose paruoštų kokį nors specialistą. (...) Mūsų idėja yra ir mes diskutuojame, yra diskusijų lygyje, - universitetams palikti ne studijų programas, o studijų kryptis“, - kalbėjo jis.

„Mes tiesiogiai uždrausti negalime, kad nedarykite taip, bet per studijų krypčių suteikimą universitetams ir jų finansavimą galime tą padaryti. (...) Mes tada galime pasakyti: M.Romerio universitetas gali ruošti teisininkus, pedagogus, socialinius darbuotojus, bet jis negali užsiimti inžinerija, medicina (…), lygiai taip pat kaip ir visi kiti universitetai“, - sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių