Iš atliekų sukurtos pagalvės pelnė pasaulinę šlovę

Kauno rajono Šlienavos pagrindinės mokyklos aplinkosaugos projektas sulaukė pasaulinio pripažinimo. „Trijų P taisyklė: pakuočių mažinimas, pakartotinis panaudojimas, perdirbimas“ tapo 2012-ųjų Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos konkurso nugalėtoju Rio de Žaneire, Brazilijoje.

„Mūsų mokykla gamtosauginėje veikloje dalyvauja jau ketvirtus metus iš eilės. Mums svarbu išsaugoti gamtą realiais darbais”, – pasakojo Šlienavos pagrindinės mokyklos direktorius Vladas Ravka.

Jis pasakojo, kad projekto idėja gimė iš praktiškų paskatų – moksleiviai koridoriuose neturėjo kur prisėsti, todėl tekdavo glaustis ant grindų.

„Sugalvojome jiems pasiūti pagalvėles, ant kurių jie galėtų įsitaisyti”, – pasakojo V.Ravka.

Iš buitinių atliekų pagamintų pagalvių autorė – mokytoja Onutė Gervienė, vadovaujanti gamtosaugininkų būreliui.

„Mano šeimoje yra propaguojamas atliekų rūšiavimas, todėl norėjau šia idėja užkrėsti ir vaikus”, – sakė ji.

Projekte dalyvavo 5-10 klasių mokiniai, kuriems vadovavo technologijų mokytoja Jurgita Vingilienė.

Moksleiviai nešė ir kaupė plastikinę bei popierinę pakuotę, polietileninius maišelius, šias atliekas smulkino ir kimšo jomis pagalvėles”, – gamybos paslaptimis dalijosi O.Gervienė.

Jos teigimu, pirmieji jų išmonę įvertino Lietuvos žaliųjų judėjimo nariai. Sulaukus palankaus įvertinimo, buvo nuspręsta jėgas išbandyti pasauliniame konkurse.

Visa mokyklos bendruomenė džiūgavo, kai būtent jų idėja buvo išrinkta geriausia ir pelnė diplomą. Džiaugtis tikrai yra ko – konkurse šiemet dalyvavo daugiau nei 1 700 projektų iš 117 šalių.

„Vaikai entuziastingai ėmėsi naujos veiklos ir mokyklai pasiuvo pirmąjį sėdmaišį, kuris prikimštas konkorėžių ir smulkintų senų pakuočių“, – apie naują projektą užsiminė O.Gervienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Ar tas pagalves iš šiūkšlių gavo komisijos nariai ir parsinešę namo miegos?

liuks

liuks portretas
vaapie kokius darbus rasykite, skatinkite o ne apie durnius su rankinem ar aksesuarais

montblanc

montblanc portretas
saunuoliai!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių