Akcija „Būk pirmūnas“ padės vaikams iš nepasiturinčių šeimų

  • Teksto dydis:

Sunkiai besiverčiančioms šeimoms galvos skausmas, kaip suruošti vaikus mokyklai. Valstybės skiriama parama mokinio reikmenims įsigyti – nedidelė. Valstybė vieno vaiko mokyklos reikmėms skiria 156 litų. Tačiau vien pratybų sąsiuviniai kainuoja apie 90 litų. Nupirkus kanceliarines prekes ir kuprinę, drabužiams ir avalynei lėšų nebelieka.

Asociacija „Neribotų galimybių fondas“ kartu su jaunimo organizacijomis 2013 m. rugpjūčio 23–25 d. jau penktus metus iš eilės organizuos akciją „Būk pirmūnas“. Akcijos tikslas – paraginti Lietuvos gyventojus paaukoti mokyklinių prekių, kurios bus skirtos vaikams iš nepasiturinčių šeimų. Akcijos globėjas – Prezidentas Valdas Adamkus.

„Per ketverius akcijos gyvavimo metus žmonės paaukojo mokyklinių prekių už daugiau nei už 200 000 litų. Paramą pajuto per 400 sunkiai besiverčiančių šeimų. Skaičiuojama, jog pasinaudojo dovanotomis mokyklinėmis priemonėmis apie 1000 vaikų. Visos prekės, bendradarbiaujant su savivaldybių socialinių reikalų departamentais ir seniūnijų socialiniais darbuotojais, buvo išdalintos socialiai remtinų šeimų vaikams“, – sako akcijos organizatorius Artūras Visockis.

Prisijungti prie šiais metais rugpjūčio 23–25 d. vyksiančios socialinės akcijos „Būk pirmūnas“ pareiškė norą jau 15 Lietuvos miestų.

„Nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo pradžios stebint augančią socialinę atskirtį, negalime likti nuošalyje. Dėl skurdo ir nepritekliaus kenčia labiausiai pažeidžiama mūsų visuomenės dalis – vaikai, kurie ne visada turi tinkamas sąlygas mokytis. Akivaizdu, kad sąlygų vaikams mokytis sudarymas valstybei yra didele našta, todėl šioms problemoms spręsti būtinas pilietinės visuomenės įsitraukimas“, – teigia Artūras Visockis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
O aš jau pagalvojau LT valdžia praregėjo, skatins ir rems materialiai PIRMŪNUS, kas būtų super sveikintina ir būtina Lietuvoje, bet ne pasirodo net pavadinimas melas. Reiškiasi gabūs vaikai ir vėl LT nulio veitoje...

jo

jo portretas
TAI SEIMUNAI TURI RODYTI PAVYZDI IR JIEMS PADETI;NES TIK JIE SU SAVO VALDIMU PADARE VAIKUS VARGSAIS IR SENUS ZMONES:
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių