Žydų komitetas dėkoja už sprendimą Šiauliuose neiškelti atrastų palaikų

  • Teksto dydis:

Žydų kapinių Europoje išsaugojimo komitetas padėkojo Šiaulių valdžiai ir Lietuvos žydų bendruomenei už sprendimą neiškelti palaikų, kurie buvo rasti tiesiant kelią.

„Žydų kapinių Europoje išsaugojimo komitetas dėkoja Lietuvos žydų bendruomenei Vilniuje, pirmininkei Fainai Kukliansky, Šiaulių miesto savivaldybei, Šiaulių merui ir visiems, prisidėjusiems prie greito šio klausimo sprendimo“, - rašoma komiteto pareiškime.

„Tęsime konsultacijas, kaip saugoti kapavietę tęsiant darbus“, - nurodoma pranešime. Anot organizacijos, Šiaulių valdžia buvo „itin norinti padėti ir įsiklausyti į žydų atstovus“.

Šiaulių valdžia šią savaitę atsisakė planų iškelti palaikus, atsižvelgusi į žydų bendruomenės pastabas.

Antrojo pasaulinio karo metais toje vietoje, anot dokumentų, buvo sušaudyti asmenys, kurie galėjo būti čia vežami iš Šiaulių kalėjimo.

Atidengtoje kapavietės dalyje yra maždaug 40 žmonių palaikai. Įtariama, kad dalis iš jų gali būti žydai. Žydų religiniai papročiai draudžia judinti žemėje esančius palaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebina

stebina portretas
toks expatriotų nuolankumas dar neįrodžius fakto ......o kaip tada su Marvelės didžiuliais priešistoriniais palaidojimais po valymo įrengimais ,su prie šv.Gertrūdos bažnyčios buvusiais kapais pakištais po mašinų stovėjimo aikštele ........kur dabar tie užmiršti , iškasti ir neiškasti tautiečių kaulai ''ilsisi'' ............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių