Žvejai raginami susipažinti su atnaujintomis taisyklėmis

Atšilus orams daugelis savo laisvalaikį renkasi prie vandens telkinių. Mėgstantys savo laisvalaikį skirti žvejybai, turėtų suklusti – Aplinkos ministerija atnaujino mėgėjų žvejybos taisykles.

„Palengvinimas žvejams yra kad suvienodinom tam tikrų žuvų dydžius. Anksčiau dydžiai svyruodavo 1–3 centimetrais, o dabar yra vienodi. Tarkime, sterkas, ūsorius, vėgelė, lydeka yra 45 cm dydžio, nuo kada galima jau tą žuvį imti. Toki pakeitimų padarėm žvejų patogumui, jie įsigaliojo ir jau veikia. Ką meškeriotojai daro – ant meškerės pasidaro tam tikrą žymę, nusistato 45 cm ir jau žino, kad ta žuvis tikrai yra imama ir nebus pažeisti įstatymai, taisyklės ir jokia bauda negresia“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Mėgėjų žvejų taisyklėse atnaujinti ir povandeninės žūklės reikalavimai. Iš buvusių dešimties vandens telkinių, kuriuose buvo galima vykdyti povandeninę žūklę, liko septyni. Taip pat Aplinkos apsaugos ministerija žvejų prašo nešiukšlinti ir įveda naują švarios žvejybos principą, kuomet atvykęs prie vandens telkinio žvejys privalo susitvarkyti, nepalikti jokių šiukšlių ir atliekų 5 metrų spinduliu aplink savo žvejybos vietą.

„Na, ir dar viena naujovė tai, kad kiekvienas žvejys savo laimikį turi laikyti atskirai. Tai reiškia, kad jeigu žvejojo žmonių kompanija, jie negali visos žuvies dėti į vieną tinklelį, o kiekvienas žvejys savo žuvį turi laikyti atskirai. Nes taip inspektorius ir turėtų atskirti, kieno žuvis, kas ją pagavo, ar ta žuvis yra su leidimais pagauta, ar atitinkamų dydžių“, – pridūrė L. Jonauskas.           

Nesilaikantieji taisyklių turėtų žinoti ir tai, jog baudos skiriasi priklausomai nuo pagautų žuvų rūšių. Neteisėtai sužvejota lydeka gali kainuoti apie 500 litų, lašiša – apie 2000 litų. Dar didesnės nuobaudos laukia tų žvejų, kurie žvejoja neleistinais įrankiais. Tokiu atveju ne tik skiriamos tūkstantinės baudos, tačiau skaičiuojama ir gamtai padaryta žala, konfiskuojami žvejybos įrankiai.

Žvejai Aplinkos ministerijos sprendimais ne visada yra patenkinti, stebisi, kodėl nevykdomas dialogas tarp ministerijos ir žvejų bendruomenės bei teigia, kad viso to pasekmė – kurioziški reikalavimai.

Viceministras vis tik pataria nerizikuoti ir prieš keliaujant į žvejybą susipažinti su visomis atnaujintomis taisyklėmis. Artimiausiu metu Aplinkos ministerija ketina išleisti ir taisyklių rinkinį, kurį būtų galima įsidėti į kišenę prie leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atej

atej portretas
kai atejo mazuronis tai ir prasidejo is pirsto lauztos nuostatos as zvejoju o prie menesi paliktos siuksles bet ne mano tai pagal as turiu moket uz zvejo bilieta o ko jis nepadare kad sumoketu man uz svetimu siuksliu isvezima as juk ne siuksliavezys kai prijimi sprendima reikia galvot galva o ne kitu organu o dabar isejus galvai liko galveles jos prikurs dar daugiau kurijozu jau sveiciai is kitur juokiasi kad tokie valdo mus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių