Z.Vaigauskas: namuose balsuos apie 70 tūkst. rinkėjų

Artėjant sekmadienį vyksiančiam antrajam Seimo rinkimų turui, šiandien ir rytoj tam tikros rinkėjų grupės gali pareikšti savo valią ir namuose. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas prognozuoja, kad tokiu būdu balsuos apie 70 tūkst. rinkėjų.

VRK pirmininkas portalui sakė, kad namuose gali balsuoti rinkėjai, kuriems yra sukakę daugiau kaip 70 metų, taip pat ligoniai, turintys bet kokį neįgalumą ir asmenys, sergantys bei turintys gydytojo išrašomą ligos lapelį. Šie asmenys turėjo iki trečiadienio vakaro užpildyti raštišką prašymo formą, kurioje prašoma leisti balsuoti namuose arba užsiregistruoti telefonu 1855.

"Šiandien papildomas užsiregistravimas kelia labai dideles problemas, nes galvojama, kad galbūt kažkas verčia rinkėją registruotis. Tiesa, jeigu komisija gauna pavėluotai tokį prašymą, ji turi aptarti šį klausimą su stebėtojais ir kartais tokį prašymą gali patenkinti", - aiškino Z.Vaigauskas. Jis pridūrė, kad pas namuose balsuojančius rinkėjus turi ateiti ne mažiau kaip du komisijos nariai. Abu jie turi būti iš skirtingų partijų - kad nevyktų neleistina rinkimų agitacija.

Jis nurodė, kad antrajame rinkimų ture yra padidėjęs prašymų balsuoti namuose skaičius. "Kai kuriuose regionuose yra įvairiausių įtarimų. Prieš pirmąjį rinkimų turą mes gavome skundą iš vienos partijos, kad kai kuriuose regionuose net keliasdešimt kartų skiriasi norinčių balsuoti namuose skaičius", - sakė VRK pirmininkas. Vėliau jis nurodė, kad minėtuose regionuose yra savotiška tradicija balsuoti namuose.

Z.Vaigauskas pabrėžė, kad dėl neleistinos agitacijos kai kuriems stebėtojams Vilniaus rajone apygardų rinkimų komisijos atėmė teisę stebėti rinkimus.

Spalio 12 d. vykusiuose Seimo rinkimuose namuose balsavo 69 tūkst. rinkėjų. VRK pirmininkas prognozuoja, kad antrajame Seimo rinkimų ture balsuos panašus skaičius rinkėjų. Dėl Seimo nario mandato 68 vienmandatėse apygardose varžysis po du kandidatus, kurie surinko daugiausia balsų per pirmąjį rinkimų turą.


Šiame straipsnyje: Vaigauskasbalsavimasnamie

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių