Žurnalistas J.Girdvainis registruotas „Drąsos kelio“ kandidatu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį žurnalistą Julių Girdvainį registravo kandidatu į Seimo narius, o iš partijos „Tvarka ir teisingumo“ sąrašo išbraukė televizijos laidos vedėją Arną Klivečką.

VRK vienbalsiai nutarė patenkinti Drąsos kelio partijos prašymą papildyti jos kandidatų į Seimo narius sąrašą dienraščio „Respublika“ Juliaus Girdvainio kandidatūra. Jam suteiktas 32 sąrašo numeris. Be to, žurnalistas kandidatuos ir vienmandatėje Žirmūnų apygardoje Vilniuje.

Rinkimų komisija taip pat patenkino kito šios partijos kandidato – Audriaus Nako – prašymą išbraukti jį iš kandidatų Senamiesčio rinkimų apygardoje. Kaip BNS sakė Drąsos kelio partijos rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas, A.Nakas nutarė savo kandidatūrą iš šios apygardos atsiimti nenorėdamas kandidatuoti su šioje apygardoje iškeltu Seimo nariu Gintaru Songaila.

Iš Drąsos kelio partijos kandidatų sąrašo antradienį išbrauktas laikraščio „Laisvas laikraštis“ redaktorius Aurimas Drižius, nes jis yra neatlikęs teismo skirtos bausmės. Tokie asmenys, pagal įstatymą, kandidatuoti į parlamentą negali.

VRK taip pat patenkino A.Klivečkos prašymą ir išbraukė jį iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų sąrašo. A.Klivečka yra sakęs, kad rinkimuose nutarė nebedalyvauti dėl asmeninių priežasčių.

Antradienį VRK įstrigo parlamentarės Astos Baukutės registravimas nepriklausoma kandidate į Seimą. Mat gautas skundas, kad jos surinkti parašai neatitinka reikalavimų. Baltijos rinkimų apygarda yra pripažinusi 1014 A.Baukutės surinktų parašų tinkamais, tačiau VRK turi duomenų, kad jie tikrinti ne pagal nustatytą metodiką.

A.Baukutės registravimo klausimą Rinkimų komisija nusprendė svarstyti antradienio vakarą.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur

kur portretas
Drasos Kelias? Kodel Kauno Diena neitrauke i partiju balsavima?

vaje vaje

vaje vaje  portretas
visi kas per 4 metus ar per gyvenimą prisidirbot ,dabar eikit į seimą nes tai geriausia priedanga ,pasislėpti nuo atsakomybės, kiaulės akis atstato ir pirmyn,jokios sąžinės graužaties, už senus seimūnus nesinori balsuoti,o iš naujų nėra ką pasirinkti, ir iš vis tas balsavimas pagal partijų sąrašus nesąmonė,turėtų būti renkamas konkretus žmogus ,o ne pagal sąrašą partijų, kol kas nematau nei vieno tinkamo žmogaus , už kurį galėčiau atiduoti savo balsą

Liuks

Liuks portretas
Juliecai, per ilgai delsei, galėjai jau vieną kadenciją ten vėją kelti:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių