Žmonės bėga iš valstybės tarnybos

  • Teksto dydis:

Pernai santykinai daugiau nei 2016-aisiais karjeros valstybės tarnautojų iš darbo išėjo savo noru.

Valstybės tarnybos departamentas pranešė, kad pernai atleista 20 proc. mažiau karjeros valstybės tarnautojų nei 2016 metais, dauguma jų išėjo savo noru.

„2017-aisiais dažniausia valstybės tarnautojų atleidimo priežastis buvo atsistatydinimas iš pareigų savo noru. Pernai savo noru išėjo 66,4 proc. visų atleistų valstybės tarnautojų. Pastebėtina, kad pastaraisiais metais išeinančiųjų savo noru iš valstybės tarnybos daugėja. Štai 2016 metais tokių buvo tik 48,4 procento“, – sakoma pranešime.

Taip pat daugėja atsistatydinusių iš pareigų savo noru ir daugiau neįsidarbinusių valstybės tarnyboje asmenų. Praėjusiais metais tokių buvo 1349, 2016 metais – 1085, 2015 metais – 1025. Daugiausia tokių asmenų yra 30–39 metų grupėje.

Pernai į darbą priimta 23 proc. mažiau tarnautojų nei 2016-aisiais. Daugiausiai į valstybės tarnybą ateina asmenys iki 30 metų.

„Galima daryti prielaidą, kad valstybės tarnybai gana nesunkiai sekasi pritraukti jaunus specialistus, tačiau sudėtinga išlaikyti jau įgavusius darbo patirties“, – teigiama Valstybės tarnybos departamento pranešime.

Per pirmus metus nuo priėmimo iš valstybės tarnybos išeina arba atleidžiama nuo 7,8 iki 9,98 proc. karjeros valstybės tarnautojų, antraisiais – nuo 6,7 iki 10 proc., trečiaisiais – nuo 5,8 iki 7,8 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arbėgsiu bėgte

Arbėgsiu bėgte  portretas
Parašykit iš kur pabėgo, atbegsiu mielu noru.Deja, į tų "pabėgusių" vietą dažniausiai priimami tik savi, t.y. būtinas reikalavimas- turėti bent 1 metų stažą valstybės tarnyboje. kaip su šiuo reikalavimu įsidarbina valstybinėje įstaigoje- galim tik įsivaizduoti

Geras

Geras portretas
Išsilavinimas turi būti geras o atlyginimas žeminantis pagal išsilavinimo lygi.

Senioks

Senioks portretas
Pirma.Už tokį atlyginimą gali dirbti tik pensininkai arba priešpensijinio amžiaus žmonės. Antra. Tikrai, kas gali normaliai dirbti, vadovaujamas gandragalvių susėdusių ministerijose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių