Žinomi žmonės vaikų namuose skaitys pasakas

Minint pasaulinę vaikų knygos dieną Lietuvos garsenybės vaikų namuose skaitys pasakas mažiesiems.

Akcijoje „Skaitymas balsu Lietuvos vaikų globos namuose“ dalyvauja Vytautas V.Landsbergis, Aistė Jasaitytė, Renata Voitechovskaja, Gabrielius Liaudanskas (Svaras) ir kt.

Pasak, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba vadovės Odetos Tarvydienės, šios akcijos tikslas priminti visuomenei, kad svarbiausia vaikui – nuoširdus dėmesys. Juolab vaikų netekusių tėvų globos skaičius Lietuvoje yra didžiulis. Vien 2011 m. 2305 vaikai neteko tėvų globos, o iš viso jų Lietuvoje buvo per 40 tūkst. Iš jų per 4 tūkst. vaikų augo įvairiose globos įstaigose.

„Skaitymas balsu - tai tikra dovana vaikui. Juk šitaip atsiranda glaudus ryšis tarp skaitančiojo ir klausančiojo. Be to, turėtumėme subręsti ir nebijoti atsakomybės įsivaikinti vaiko. Man nelabai patinka, kai globa daroma madingu dalyku, tačiau kartais tokios akcijos yra tikrai naudingos“, - teigė O.Tarvydienė.

Vienas iš akcijos dalyvių aktorius, režisierius ir knygų autorius, dainininkas Vytautas V.Landsbergis teigė, kad jo dalyvavimą akcijoje paskatino atsakomybės jausmas ir noras padėti likimo nuskriaustiems žmonėms.

„Lietuvoje yra gili santykių krizė, o pagrindinė visuomenės ląstelė – šeima, turi būti gydoma. Mūsų pareiga padėti tiems žmonėms, kurių yra tiek daug. Reikia nekalbėti, o veikti. Ir pasaka yra tas magiškas vaistas, kuris gali padėti atsitiesti ir iš naujo pažvelgti į pasaulį“, - teigė akcijos dalyvis.

Šventę organizavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Labdaros ir paramos fondas „Mažojo Princo fondas“.
Akcijos metu bus aplankyti Trakų rajono, Lentvario, Kauno savivaldybės vaikų namai, Vaikų ir paauglių socialinis centras Nemenčinėje, Rasos Keturakienės šeimyna, Donato ir Dalios Pažėrų šeima Kauno rajone bei Vilniaus apskrities sutrikusio vystimosi kūdikių namai.


Šiame straipsnyje: globos namaiknygų skaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių