Žinia prieš popiežiaus vizitą Lietuvoje: tai raginimas nusimesti nusivylimo jungą

„Išsami programa dar tikslinama, tačiau jau žinome, kad Šventasis Tėvas susitiks su jaunimu Vilniuje ir švęs Eucharistiją su visais Lietuvos žmonėmis Kaune, kurį bene lengviausia pasiekti iš visų mūsų šalies kampelių“, - teigia vyskupai, penktadienį išplatinę kreipimąsi į tikinčiuosius.

Pasak ganytojų, gražiai sutapo, kad, prabėgus 25 metams po šv. Jono Pauliaus II apsilankymo mūsų krašte, kai švenčiame Trakų Dievo Motinos Lietuvos Globėjos metus ir minime Valstybės atkūrimo šimtmetį, šventojo Petro įpėdinis vėl žengs mūsų Tėvynės keliais ir takeliais, vykdydamas paties Kristaus duotą Petrui misiją - sustiprinti brolius.

„Tai didžiulė dovana ir Dievo palankumo mūsų šaliai ženklas. Šis neeilinis įvykis šalies ir Bažnyčios gyvenime rodo, koks svarbus popiežiui yra mūsų kraštas ir jame gyvenantys žmonės“, - pabrėžia vyskupai.

Kristaus vietininko apsilankymą vyskupai vadina tikėjimo, vilties ir naujos pradžios ženklu.

„Tai raginimas nusimesti nusivylimo jungą ir vėl naujai pažvelgti į ateitį, semtis įkvėpimo ir drąsos, vilties, kad gyvenimas turi prasmę. Popiežiaus Pranciškaus atvykimas - tai puiki proga vėl prisiminti, kad esame Visuotinės Kristaus Bažnyčios nariai, tikėjimo broliai ir seserys, pašaukti į vienybę ir bendrystę vieni su kitais ir su Dievu. Mes priklausome vienai didžiulei Dievo tautai, kuriai priespauda ir mirtis nebeturi galios“, - rašoma Lietuvos vyskupų konferencijos kreipimesi.

Ganytojai akcentuoja, kad popiežiaus Pranciškaus kelionės įprastai yra tikslingos. Šventasis Tėvas drąsiai vyksta į įvairių konfliktų ir nesantaikos draskomus kraštus. Jis skuba pas žmones, norėdamas būti su jais ir nešti jiems gailestingumo, atleidimo ir susitaikinimo viltį. Jis siekia pažadinti artimo meilę, atgaivinti tikėjimą, priminti žmogaus pašaukimą bei orumą ir vesti visus į dieviškąją tiesą, kuri vienintelė padaro žmogų laisvą. O tiesa - tai pats Kristus Jėzus, mūsų Išganytojas, mūsų viltis. Ne veltui popiežius Pranciškus yra dažnai vadinamas vilties piligrimu.

Ruoškime ne tik išorę - renkimės dvasia. Nebijokime įvardyti tikrųjų skaudulių, prie kurių, norėtume, kad Šventasis Tėvas, it pats Kristus, prisiliestų savo gydančia ranka.

„Savo artumu žmonėms popiežius Pranciškus liudija, jog kiekvienas iš jų yra Dievui brangus. Dažnai popiežius skuba padrąsinti paprastų tikinčiųjų, kurie, nors ir slegiami kasdienių rūpesčių ar rutinos, vis dėlto stengiasi gyventi Kristaus Evangelija. Jis skuba padėti tiems, kurie nebemato gyvenimo prasmės nei tikslo kurti ateitį, kurie jaučiasi pamiršti ir nereikalingi. Popiežius trokšta vėl įžiebti jų širdyse meilės ugnį, sustiprinti tikėjimą, pažadinti viltį, kad jie galėtų drąsiai priimti šių dienų iššūkius ir gyventi autentišką ir džiaugsmo kupiną krikščionišką gyvenimą, nuoširdžiai mylėdami vieni kitus broliška meile ir lenktyniaudami tarpusavio pagarba“, - Šventąjį raštą cituoja vyskupai, kviesdami džiaugtis viltyje.

„Kristus Jėzus - mūsų viltis“, - skelbia popiežiaus vizito šūkis. „Prisiminkime tą kertinį akmenį, ant kurio stovi mūsų tikėjimas, kad kupini vilties drąsiai kurtume ateitį“, - kviečia ganytojai.

Kreipdamiesi į tikinčiuosius ir visus geros valios žmones, vyskupai jau nuo šiandien ragino visus kartu pradėti priimti šį brangų svečią mūsų namuose - Lietuvoje.

„Ruoškime ne tik išorę - renkimės dvasia. Nebijokime įvardyti tikrųjų skaudulių, prie kurių, norėtume, kad Šventasis Tėvas, it pats Kristus, prisiliestų savo gydančia ranka. Melskime Šventosios Dvasios pagalbos, kad padėtų išgirsti Žodį ir priimti tai, ką Kristaus vietininkas nori mums pasakyti“, - kvietė vyskupai.

Pasak jų, kiekvieno net pats mažiausias indėlis į pasirengimą popiežiaus vizitui yra svarbus ir Dievui brangus.

„Ypač kreipiamės į tave, mielas jaunime. Kviečiame jus, jaunuoliai ir jaunuolės, drąsiai jungtis į Kristaus išpažinėjų gretas, kad Jo šviesos apšviesti nebijotumėte atrasti savo tikrąjį pašaukimą ir juo gyventi. Šventasis Tėvas laukia jūsų rugsėjo 22 d. Katedros aikštėje Vilniuje“, - rašo vyskupai.

Šeimos kviečiamos drauge apmąstyti Evangelijos žinią, stiprinti tarpusavio santykius, atrasti džiaugsmą kasdienybėje ir tapti mažosiomis „namų bažnyčiomis“, įsiliejančiomis į didžiąją Kristaus Bažnyčią.

„Gausiai dalyvaukite susitikimuose su Šventuoju Tėvu. Kviečiame jus, brangūs ligoniai ir kenčiantys įvairias negalias, savo kentėjimuose vienytis kartu su Šventuoju Tėvu meldžiant Dievo karalystės. Kviečiame jus, seneliai ir vieniši žmonės, savo malda, tarsi Mozės iškeltomis rankomis, palaikyti Šventąjį Tėvą jo kelionėse ir pasirengimą jį priimti Lietuvoje“, - kreipimesi rašo vyskupai.

Broliai vienuoliai ir seserys vienuolės, kurie pašventė savo gyvenimą Dievo karalystei, savo džiugiu, aktyviu ar tyliu, liudijimu raginami melsti, kad Dievas atvertų kiekvieno žmogaus širdį popiežiaus nešamai Gerajai Naujienai.

„Kviečiame jus, brangūs mūsų bendradarbiai broliai kunigai, kurie kasdien nepailsdami skelbiate Kristų, vėl atnaujinti išganymo viltį ir siekį būti ištikimais Viešpaties mokiniais. Kartu su Dievo tauta renkitės, gilinkitės, melskitės ir atvykite į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi“, - rašoma Vyskupų konferencijos kreipimesi.

Savo šeimose, parapijose, bendruomenėse, grupelėse ar jaunimo susitikimuose tikintieji raginami gilintis į Dievo Žodį, apmąstyti Šventojo Tėvo žodžius, atkreipiančius dėmesį į opiausius klausimus, melstis jo intencijomis, konkrečiais artimo meilės ir gailestingumo darbais įgyvendinti evangelinius raginimus. „Kristaus šviesoje drąsiai keiskime pasaulį“, - rašo vyskupai, kviesdami visus geros valios žmones atsiliepti į popiežiaus Pranciškaus raginimus, kad mūsų visų bendri namai būtų saugesni ir gražesni, kad juose nebūtų vietos žmogaus orumą ir gyvybę neigiantiems žodžiams ar darbams.

„Kviečiame jus visus dalyvauti šiame istoriniame įvykyje Lietuvai ir kartu su popiežiumi Pranciškumi bei Visuotine Kristaus Bažnyčia išgyventi ypatingą tikėjimo nuotykį ir patirti gausių Dievo malonių. Būkime atviri Šventojo Tėvo nešamai žiniai“, - rašoma Lietuvos vyskupų konferencijos kreipimesi į tikinčiuosius ir visus geros valios žmones, rengiantis popiežiaus Pranciškaus apaštališkajai kelionei į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lopas

Lopas portretas
komediantai

jau

jau portretas
popiezius kojas muslimam buciuoja,greit ir mums reiks,ir skaityt korana.

...

... portretas
BŪTINA spėt iki to laiko pastatyt paminklą Zebedenui!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių