Pasirašyta „Žvejybos rojaus“ sutartis

Molėtų rajone, Mindūnuose, dvidešimtą kartą surengta Žiemos žūklės šventė. Jos metu pasirašyta ir „Žvejybos rojaus“ įkūrimo sutartis tarp Aplinkos ministerijos, Zarasų bei Molėtų savivaldybių.

„Žvejybos rojų“ kuriančių Molėtų, Zarasų savivaldybių ir Aplinkos ministerijos vadovai į Baltųjų Lakajų ežerą simboliškai paleido trijų kilogramų lydekas. Abiejuose rajonuose atrinkta po kelis ežerus, kurie bus įžuvinti ir vilios žvejus mėgėjus.

Tai įpareigoja savivaldybių ir Aplinkos ministerijos pasirašyta sutartis. Savivaldybės kurs infrastruktūrą, o ministerija finansuos įžuvinimą ir saugos ežerus. Naujovės žvejų mėgėjų jau laukia nuo gegužės 1-osios.

„Bus vandens telkinių, kur galios principas „pagavai – paleidai“. Tai reiškia, kad bet kokia žuvis bus pagauta, nufotografuota ir paleista. Bus ir tokių vandens telkinių, kur tam tikrų žuvų bus galima pasiimti daugiau negu visur kitur Lietuvoje. Prie kiekvienos vietos bus stendas, kur bus aiškiai išaiškinta informacija“, – pasakojo aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Laisvalaikį ant ežero leidžiantis Vilniaus universiteto dėstytojas sakė jau dabar pastebintis pasikeitimų.
„Lydekų gaudymo apribojimai – dideli. Jų turi dar padaugėti. Jei bus likviduota verslinė žvejyba tinklais, tikrai galėsime džiaugtis“, – teigia Vilniaus universiteto profesorius Aleksas Luchtanas.

Žiemos žūklės šventėje vyko poledinės žūklės, eketės gręžimo varžybos, o sausumoje – tradicinės mindūniškių lenktynės valtimis, mugė ir kitos pramogos. Visi skanavo net kelių rūšių aukštaitiškos žuvienės.

„Galima puikiai praleisti lauke laiką, besidairant, aplankant Žvejybos muziejų, Medžioklės muziejų, amatų centrą, kur yra visokiausių pramogų“, – kalbėjo Molėtų krašto muziejaus direktorė Viktorija Kazlienė.
Norintys galėjo stebėti, kaip senoviniu būdu, sukant „bobą“, gaudomos stintelės, ir čia pat šviežių nusipirkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių