Žemaitijos debiutas Europos turizmo forume

Vakar Bordo mieste Prancūzijoje prasidėjusiame Europos Komisijos (EK) rengiamame 7-ajame Europos turizmo forume „Ką siūlo Europos turizmas: kokybė ir darna pagal poreikius ir naujas tendencijas" pirmą kartą dalyvauja ir Lietuvos atstovai.

Šiais metais Europos turizmo forumo tikslas - aptarti ir įvertinti, ar Europos turizmo pasiūla atitinka paklausą ir naujas tendencijas. Forume pristatomos pasaulinės turizmo tendencijos, svarstoma, ar Europa patraukli naujoms rinkoms, ar kuriami turizmo produktai yra konkurencingi. Renginio metu vyksta Patraukliausių Europos turizmo maršrutų paroda, kurios metu pristatomi nematerialiojo paveldo pavyzdžiai.

Patraukliausią turizmo vietovę pirmąkart pristatys ir Lietuva. 2008 m. EK ir Valstybinio turizmo departamento iniciatyva išrinkta geriausia turizmo traukos vietovė mūsų šalyje - Žemaitijos nacionalinis parkas, garsėjantis medžio drožėjais ir Užgavėnėmis. Dėl patraukliausios Lietuvos turistinės vietovės vardo varžėsi 37 Lietuvos savivaldybės.

„Dalyvavimas Europos Komisijos projekte - dar vienas būdas pristatyti Lietuvą, pabrėžti jos išskirtinumą, populiarinti ne tik gerai žinomus turistinius objektus, bet tai, ką turime unikalaus, tačiau vis dar menkai žinomo Europoje ir pasaulyje. Labai linkiu patraukliausiai šiais metais Lietuvos vietovei - Žemaitijos nacionaliniam parkui kuo geresnio įvertinimo", - sakė Valstybinio turizmo departamento vadovė N. Kliokienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių