Žemaitijoje treniruosis savanoriai ir NATO kariai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Akmenės, Joniškio, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Radviliškio, Šiaulių ir Telšių rajonuose prasideda Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių pratybos „Tvirtas skydas 6“.

Iki sekmadienio truksiančiuose mokymuose dalyvaus ir Lietuvoje dislokuoto Portugalijos rotacinių pajėgų kontingento kariai, taip pat Viešojo saugumo, Valstybinės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai. Vienu metu regione treniruosis apie 600 karių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pagrindinis šių pratybų tikslas – treniruoti ir įvertinti Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės bei kitų Krašto apsaugos savanorių pajėgų padalinių gebėjimą planuoti ir vykdyti gynybines operacijas jiems paskirtuose atsakomybės rajonuose.

Siekiant, kad pratybų dalyviai išmoktų veikti kuo realesnėmis mūšio sąlygomis, treniruotės vyks iš anksto parinktose ir su žemių savininkais bei administracine vietos valdžia suderintose ne karinėse teritorijose.

Mokymai vyks ir šviesiuoju, ir tamsiuoju paros metu. Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos specialiąsias priemones, imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius užtaisus, dūminius paketus ir signalines raketas. Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai pasitelks tarnybinius šunis užduotims vykdyti.

Pagal pratybų scenarijų, savanoriai turės trikdyti priešiškų pajėgų veiklą, vykdyti jiems pasalas bei atlikti reidus, taip pat rinkti žvalgybinę informaciją, koordinuoti veiksmus su kitais rajone veikiančiais pajėgumais.

Krašto apsaugos savanorių pajėgose šiuo metu tarnauja apie 4900 karių savanorių ir apie 500 profesinės karo tarnybos karių. Kario savanorio tarnyba yra nenuolatinė karo tarnyba, suderinama su kario savanorio civiliniu darbu, mokslais ar studijomis. Karys savanoris pratybose per metus dalyvauja apie 30 dienų, dažniausiai savaitgaliais.


Šiame straipsnyje: kariaipratybosTvirtas skydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pindosai homosekus dulkina

Sitas

Sitas portretas
Ant nuotraukos panasus i zemaiti!

Blaivas

Blaivas  portretas
Kaip reikėtų elgtis gyventojams , kad jie pratybų metu nebūtų palaikyti priešais straipsnyje neatsakyta ... Visgi dabar grybų sezonas ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių