Žemaičių vyskupystė švenčia 600 metų jubiliejų

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Telšių rajone, Varniuose, vyks Žemaičių vyskupystės įsteigimo 600 metų jubiliejaus renginiai.

Savaitgalį Varniuose bus ne tik meldžiamasi, bet ir vyks grupių „Thundertale“, „Quorum“, taip pat vargonų muzikos koncertai, speciali meninė programa „Palaimintoji krikšto šviesa“ – joje dalyvauja berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“, kino ir teatro aktorės Virginija Kochanskytė, Valda Bičkutė, renginių vedėjas Marijus Budraitis.

Paskutinė pagoniška Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemė – Žemaitija – krikštyti pradėta 1413 metais. 1417 metais įkurta Žemaičių vyskupija, jos centras buvo Medininkuose (dabartiniuose Varniuose).

Žemaičių krikštas ir savarankiškos Žemaičių vyskupystės įsteigimas padarė didelę įtaką visai Lietuvos istorijai. Žemaičių vyskupystė suvaidino didelį vaidmenį puoselėjant Lietuvos valstybingumo idėją, išsaugant lietuviškąjį identitetą ir XX amžiaus pradžioje atkuriant Lietuvos valstybę.

Dauguma žemaičių krikšto jubiliejui skirtų renginių Telšių vyskupijoje vyko 2013 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikinčioji

Tikinčioji  portretas
Labai iškilmingas buvo Žemaičių vyskupystės Jubiliejaus užbaigimas!!! Suvažiavo visų parapijų kunigai ir tikintieji, kurie ir meldėsi, ir kultūrinę programą matė. Tik žurnalistui pastebėjimas (gal pats nebuvo), kad Virginija Kochanskyte nedalyvavo, kaip parašyta programoje, vietoj jos kita aktorė...

Į durnyna-

Į durnyna- portretas
Ta APKALTA(žemiau), tas dalbajobas su kitu pasauliu šnekasi...

Rikis

Rikis portretas
Vel apie kryžiuočius ir jų kruvina tikėjimą? Įpiršta per kraują, kančias, žudynes. Šlove Patrimpui!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių