Yra vilties, kad už receptinius vaistus mokėsime mažiau

Sveikatos apsaugos ministerija su vaistinėmis ir Verslo konfederacija pasirašė susitarimą, kad mažinant mokesčius vaistams jų kainos vaistinėse bus perskaičiuojamos sąžiningai.

Be to, vaistinės įsipareigojo suaktyvinti pigiausių vaistų pardavimus ir per metus jų parduoti dvigubai daugiau nei dabar.

Susitarimą ministerijoje antradienį pasirašė ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė ir Vaistinių didmeninio platinimo įmonių asociacijos direktorė Rasa Marcinkevičienė.

„Mes turėjome prievolę visą laiką siūlyti pigiausią vaistą, kaip žinome, dažnai pacientai renkasi jau atėję į vaistinę, šiandien mes tiesiog užsiimsime jų švietimu, informavimu, kad tą informaciją jie gautų. Jeigu kalbame apie vaistinės pajamas, tai iš esmės jos yra visiškai nepriklausomos būtent nuo vaistų kainų. Pagrindinis dalykas yra, kad vaistinė privalo tą daryti ir šiandien tą daro, o dabar įsipareigojame dar ir šviesti pacientus“, – pasirašius susitarimą žurnalistams sakė K. Nemaniūtė-Gagė.

Pagal susitarimą vaistinės parduodamų pigiausių vaistų dalis turėtų per metus pasiekti 30 procentų.

„Kažkur apie 15 proc. yra iuo metu ir siekis yra padvigubinti per metus“, – sakė A. Veryga.

Jis taip pat sakė, kad vaistinių įsipareigojimas sąžiningai perskaičiuoti kainas, jei bus galutinai apsispręsta lengvatinį PVM taikyti visiems receptiniams – ne tik kompensuojamiems – vaistams, reikš geresnį vaistų prieinamumą pacientams.

„Mums yra labai aktualu, kad tas įsipareigojimas įgautų galutinė išraišką – tokią, kuri yra svarbi mūsų pacientams“, – teigė ministras.

Šiuo metu lengvatinis 5 proc. PVM galioja tik kompensuojamiems vaistams.


Šiame straipsnyje: receptiniai vaistaiPVM tarifas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vik952

vik952 portretas
viltis durniu motina

...

... portretas
"Yra vilties, kad už receptinius vaistus mokėsime mažiau" - bet kad: 'Viltis - durnių motina', o 'Nuo durnumo vaistų nėra'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių