„Washington Post" daro prielaidą - P.Malakauskas tapo tyrimo auka

Lietuvos valstybės saugumo departamento vadovo (VSD) Povilo Malakausko atsistatydinimas antradienį sulaukė vieno iš įtakingiausių JAV dienraščių "Washington Post" dėmesio.

Neseniai Lietuvoje spėjamoje buvusio slapto CŽV kalėjimo vietoje lankęsis straipsnio autorius Craigas Whitlokas, remdamasis Lietuvos žiniasklaidos pranešimais, daro prielaidą, kad P.Malakauskas tapo tyrimo dėl galimai Lietuvoje veikusio CŽV kalėjimo auka.

Publikacijoje cituojamas tyrimą atliekančio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Arvydas Anušauskas ir pašalintasis prezidentas Rolandas Paksas, paliudijęs, kad tuometinis VSD vadovas teiravosi dėl galimybės priimti terorizmu įtarimus asmenis.

"Pirmadienį atsistatydino Lietuvos slaptosios tarnybos vadovas - jis, matyt, tapo oficialaus tyrimo auka, ar Baltijos šalis leido CŽV valdyti slaptą kalėjimą įtariamiems teroristams", - rašo "Washington Post".

CŽV kalėjimo istorija sulaukė nemažo dėmesio ir Rusijos žiniasklaidoje - anglų kalba transliuojanti televizija "Russia Today" cituoja R.Paksą, kuris sakė, kad jo pašalinimas iš prezidento pareigų susijęs su atsisakymu priimti terorizmu įtariamus asmenis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas po savaitės turi pateikti išvadas, ar pagrįsti žiniasklaidos pranešimai, jog 2004-2005 metais netoli Vilniaus Antaviliuose veikė slaptas CŽV kalėjimas įtariamiems teroristams.

Parlamentiniam tyrimui liudijęs P.Malakauskas iš VSD generalinio direktoriaus pareigų atsistatydino pirmadienį. Oficialiai teigiama, kad tai jis padarė dėl asmeninių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių