Iš Vyriausybės rezervo – dar 151 tūkst. litų už ukrainiečių gydymą

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas ir Vyriausybės rezervo pirmadienį skyrė 151 tūkst. litų nukentėjusiųjų nuo neramumų Ukrainoje gydymo ir reabilitacijos Lietuvoje išlaidoms padengti.

Beveik tokia pat suma - 150 tūkst. litų - iš rezervo buvo skirta vasarį, tačiau, kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), siekiant visiškai atsiskaityti su Respublikine Vilniaus universitetine ligonine ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikomis papildomai reikia 150,7 tūkst. litų.

Įvairiai humanitarinei pagalbai Ukrainai Lietuvos Vyriausybė iš viso jau skyrė netoli milijono litų. Už juos į Ukrainą siųsti humanitariniai kroviniai, Lietuvoje gydomi Rytų Ukrainoje sužeisti kariai, į Lietuvą pakviesti karo našlaičiai. Humanitarinės pagalbos Ukrainai teikimu taip pat užsiima šalies nevyriausybinės organizacijos.

Šiuo metu svarstomas dar per 93 tūkst. litų vertės medicinos pagalbos skyrimas Ukrainai. SAM Ekstremalių sveikatai situacijų centras yra parengęs Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo siūloma iš ministerijos tvarkomo valstybės rezervo medicinos atsargų Ukrainai skirti kraujo maišų, priešinfekcinių ir antibakterinių vaistų karo palapinę ir elektros generatorių.

Lapkričio pabaigoje per Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės vizitą Kijeve pranešta, kad Lietuva teiks Ukrainai ir karinę paramą.


Šiame straipsnyje: vyriausybės rezervasukrainiečių gydymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
suprantu, kad kazkas turi pasirupinti padeti,bet... kol pati valstybe nepasirupina savo pilieciais, sunkiai serganciai vaikuciais, jaunais zmonemis, kols nepajegi( o gal kazkur kitur problemos) padet saviems, kodel, pasmerkdama lietuvos ligonius laukimui, tiesia ranka svetimam? Savus, kad ir be duonos kasnio paliks,svarbu ivaizdis?

Anonimas

Anonimas portretas
i savus ziurekime dar neaisku ka dydo ir kur ir kam tie pinigsai eina

nika

nika portretas
pirmiausia tegu apsigraibo savo vistideje,tegul paziuri kiek serganciu.Amerika ir Ukrainos oligarchai pradejo,tai tegu savo milijonais ir remia.Pirmiausia tegul ziuri,kad lietuviai butu priziurimi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių