Vyriausybės programą A.Kubilius teiks penktadienį

Paskirtasis 15-osios Vyriausybės premjeras Andrius Kubilius Vyriausybės programos projektą planuoja Seimui pateikti penktadienį.

Tokį ketinimą patvirtino Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė, paskelbusi Seimo valdybos sprendimą gruodžio 5-ąją surengti nenumatytą Seimo posėdį, kurio metu ir bus pristatyta Vyriausybės programa.

Vyriausybės programą svarstyti ketinta jau ketvirtadienį, tačiau šis klausimas nukeltas, nes Prezidentas Valdas Adamkus dar nepasirašė dekreto dėl Vyriausybės sudėties.

„Mano įsitikinimu, projektas yra stiprus, ne tik krizės įveikimo planu, bet ir Vyriausybės programa, ypač 2009-ųjų metų programa. Turiu pasidžiaugti, kad pirmą kartą Lietuvoje mes turime tikrą koaliciją, kuri yra paremta ne tik susitarimu dėl postų, bet susitarimu dėl labai rimtų programinių dalykų. Tai leidžia optimistiškai žiūrėti į ateitį. Be abejo, tas optimizmas yra santūrus, nes daugelis dalykų šioje pasaulinėje krizėje ne visada priklauso vien tiktai nuo mūsų", - teigė A. Kubilius.

Prezidentui pasirašius dekretą dėl Vyriausybės sudėties, paskirtasis Ministras Pirmininkas teiks Seimui svarstyti Vyriausybės programą bei pristatys ministrų kabinetą.

Portalas jau pranešė, kad Algis Čaplikas siūlomas tapti sveikatos apsaugos, Rimantas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministru. Krašto apsaugos ministerijos vadovo postas gali atitekti Rasai Juknevičienei, ūkio ministro portfelis – Dainiui Keiviui. Susisiekimo ministerijai vadovauti pateikta Eligijaus Masiulio, vidaus reikalams – Raimundo Palaičio kandidatūra. Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo postas siūlomas Gintarui Steponavičiui. Kazys Starkevičius turėtų užimti žemės ūkio ministro, Algirdas Šemėta – finansų, o Remigijus Šimašius – teisingumo ministro postą. Užsienio reikalų ministerijai vadovauti siūlomas Vygaudas Ušackas, Kultūros ministerijai – aktorius Remigijus Vilkaitis. Kandidatas į aplinkos ministro portfelį - Gediminas Kazlauskas.

Pagal Seimo statutą Ministras Pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir  Prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo pateikimo Seimas savo posėdyje turi apsvarstyti Vyriausybės programą.

Jeigu Vyriausybės programai nepritarta arba ji grąžinta Vyriausybei patobulinti, nauja Vyriausybės programos redakcija Seimui turi būti pateikta per 10 dienų, o jos svarstymo procedūra kartojama iš naujo.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių