Vyriausybės atstovas ginčija 365 dienų bilietą senjorams

Vilniaus savivaldybės įvesto senjorų bilieto lengvatos diskriminuoja Sausio 13-osios nukentėjusius bei jaunesnius nei 80 metų asmenis, teigia Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys. Toks pats bilietas įvestas ir Kaune. 

A.Skaistys Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskundė Vilniaus apygardos administracinio teismo kovo 21 dieną priimtą sprendimą, kuriuo konstatuota, kad savivaldybės tarybos sprendimas įteisinti 365 dienų sostinės viešojo transporto bilietą senjorams buvo teisėtas.

Vilniaus taryba yra nustačiusi, kad metus galiojantį bilietą už 10 litų gali įsigyti asmenys, sulaukę 80 metų, taip pat nukentėję per 1939–1990 metų okupacijas politiniai kaliniai ir tremtiniai, buvusių getų, koncentracijos stovyklų kaliniai.

Kaune toks metinis bilietas kainuoja 12 litų. 

„Mes klausėme, kodėl tik dviejų rūšių nukentėjusieji yra įrašyti prie tų lengvatų. Negalima išskirti kažkokių grupių, nes tai - lygiateisiškumo principo pažeidimas. Pavyzdžiui, iškrenta iš konteksto Sausio 13-osios nukentėjusieji“, - BNS sakė A.Skaistys.

Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje vyresnioji patarėja Gedmantė Eimontienė BNS nurodė, kad institucijai užkliuvo ir tai, jog sostinės taryba nustatė visiškai naują bilieto rūšį, o tai padarius teisės aktai reikalauja pardavinėti bilietą visiems keleiviams - lengvatas galima taikyti tik nuo pagrindinės bilieto kainos.

„Nematėme pagrindo, kodėl išskiria būtent tas dvi kategorijas, kodėl neišskiria Sausio 13-osios nukentėjusiųjų, kodėl neišskiria septyniasdešimtmečių ir vyresnių“, - teigė ji.

Vilniaus savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad sostinės taryba, jau patvirtinusi lengvatas, „planavo taip pat priimti sprendimus“, kurie leistų lengvatinį bilietą skirti ir Sausio 13-osios nukentėjusiesiems.

Tačiau A.Skaistys BNS patikino, kad tokios nuostatos nebuvo tarybos priimtame sprendime. Kad tai „bus daroma ateityje“, nebuvo užuominos ir teisės akto aiškinamajame rašte.

„Žinau, kad Sausio 13-osios draugija buvo nuvažiavusi ir pas Vyriausybės kanclerį, klausdami, ar nebūtų galima (lengvatinio bilieto tvarkos) patobulinti. Jie galėjo tą klaidą anksčiau ištaisyti“, - tvirtino jis.

Lengvatinis 365 dienų bilietas senjorams ir nukentėjusiesiems nuo represijų Vilniuje  įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 dienos. Jį jau įsigijo daugiau nei 16 tūkstančių asmenų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bobute

bobute portretas
Gerb. Audriau Skaisty, jeigu jums labai pasiseks, jus irgi sulauksit 80 metu ir bus labai idomu pamatyti ar daznai vazinesit ir ar is viso dar judesit. Galvokit apie ka snekat, "jaunuoli"

OM

OM portretas
Konservatorių saldainis saviems rinkėjams,nes tik šios rinkėjų grupės dėka jie ir patenka į valdžią. O iš tiesų tai tik supelijęs saldainis ryškiame popieriuke įvyniotas, nes: 1.80m. sulaukusių šios grupės senjorų,dar gebančių važinėtis miesto transportu, gal tik pora šimtų atsiras, bet reklamos ir šurmulio viešojoje erdvjėe nors vežimu vežk; 2. Visą šią "malonę ir reklamą" apmoka mažiausias pajamas gaunantys piliečiai, kadangi prieš šį vajų buvo padidintos bilietų kainos

sitas valsybes atstovas

sitas valsybes atstovas  portretas
atstovauja darmajedsams...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių